banner564

‘Kapılar kapansın’ diyorlar

CTP ile görüşen Akel ve Disi’ye, fanatik DİKO’dan sert tepki

‘Kapılar kapansın’ diyorlar
banner598
    Başbakan Özkan Yorgancıoğlu basşkanlığındaki CTP heyetinin önce DİSİ, daha sonra AKEL parti yetkilileriyle gerçekleştirdiği görüşmeler, Rum tarafındaki fanatiklerden sert tepki gördü. Ayrıca DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, sınır kapılarının kapatılması gerektiğini söyledi.
   DİKO Basın Sözcüsü Hristiana Erotokritu,  yaptığı açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Nikos, müzakerelerin askıya alındığı bir dönemde, AKEL ve DİSİ’nin Kıbrıs Türk partileriyle görüşme yapmasının Anastasiadis’in tepkisini zayıflattığını iddia etti.
   Erotokrtiu, diğer Rum partilerine “Ankara’nın, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarına saygı duymadığını ve uluslararası meşruiyetin, Rum tarafının kararlı tepkisini tayin ettiğini” anımsattı.  Erotokritu açıklamasında ayrıca, Türkiye’nin siyasi bir bedel ödemesine neden olacak tedbirlerin de alınması gerektiğini savundu.

Diko başkanı papadopulos 

   DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos ise bir TV kanalında yaptığı açıklamada, Kıbrıs Rum tarafının, müzakerelerin askıya alınmasına ilişkin kararının doğru olduğunu, bununla birlikte duyurulan ve Türkiye ile KKTC’nin siyasi bedel ödemesine neden olacak başka tedbirlerin de hayata geçirilmesinin gerekli olduğunu söyledi. 
   Sınır kapılarının kapatılmasını mı kastettiği şeklindeki bir soru üzerine Papadopulos, bunun incelenmesi gereken bir konu olduğunu savundu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474