banner564

Kara para merkezi

Milsoveviç’ten sonra Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in damadı Aliyev’in, Güney Kıbrıs’a 34 milyon Euro kaçırdığı bildirildi

Kara para merkezi
banner598
  ‘Sırp Kasabı’ olarak bilinen Milopseviç’in ülkesinden kaçırdığı paraları aklamakla suçlanan Rum Yönetimi, bu kez Rahat Aliyev’in kara parasını aklamakla suçlanıyor.
 Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in eski damadı olan ve Avusturya’da tutulduğu hücrede asılı olarak bulunan Rahat Aliyev’in yasadışı yollardan edindiği 34 milyon Euro’ya yakın parayı Güney Kıbrıs’a kaçırdığı iddia edildi.
   Fileleftheros gazetesi, Kazak diplomat ve ünlü işadamı Aliyev’in, yasadışı faaliyetleri nedeniyle birçok ülkede adının geçtiğini, Kazakistan’da bir numaralı aranan şahıs olduğunu yazdı.
   Aliyev’in devasa servetinin bir kısmını Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in damadı olduğu sırada edindiğini kaydeden gazete, bu servetin bir kısmının Güney Kıbrıs, Yunanistan, Malta ve Avusturya üzerinden diğer ülkelere aktarıldığını belirtti.
   Avusturya makamlarının Aliyev’e, iki Kazak bankacıyı öldürme ve kara para aklama gibi suçlardan hakkında dava açtığını, ancak Aliyev’in 2015 tarihinde bu ülkede tutulduğu hücrede aslı olarak bulunduğunu belirten gazete, geride bıraktığı servetin ikinci eşi Elnara Shorazova’nın idaresinde olduğunu kaydetti. 
   Kazakistan hükümetinin, Yunanistan, Avusturya ve Malta’nın Aliyev ve Shorazova’yla ilgili olan hesapları dondurduğunu anımsatan gazete, Güney Kıbrıs’ın da aynı doğrultuda adım atmasının istendiğini, ancak bugüne kadar herhangi bir işlemin yapılmadığını belirtti.
   Aliyev’in servetinden 33,8 milyon doların, Güney Kıbrıs’taki “Mağusa Kooperatif Bankası’na” aktarıldığının saptandığını yazan gazete; kara para olayının ostaya çıkması öncesinde  “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığı başvurusunda bulunduğunu ancak ret cevabı aldığını belirtti. 
   Gazete ayrıca Shorazova’nın büyük miktarda taşınmaz mal almak için paralarını Rum offshore şirketinden yurtdışına aktarmaya çalıştığını kaydetti. 
    Haberde, paraları araştıran grubun, Aliyev’in çeşitli hesaplarında 400 milyon dolar bulurken, aranan toplam paranın bir milyar dolar civarında olduğu kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2016, 06:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473