banner564

Karpaz’da ‘Theofania yortusu’

Kıbrıslı Rumların, Ortodoks Hıristiyanların kutsal “Theofania yortusu” dolayısıyla 6 Ocak’ta Sipahi’deki “Agia Triada Kilisesi”nde ayin yapılacağı ve Yeni Erenköy’deki “Agios Therissos Kilisesi” yakınlarında denize haç atma merasimi gerçekleştireceği haber verildi.

Karpaz’da ‘Theofania yortusu’
banner598
   Politis gazetesi, Yeni Erenköy ve Sipahi’de eskiden yaşayan Rumlar ile KKTC’de ikamet eden Rumların, Theofania yortusu gününde Agia Triada Kilisesi’ndeki ayini ve Agios Therisso (Ay. Thyrsos) denizinde suların kutsanmasını izleyebilme imkanına ikinci kez sahip olacağını yazdı.
   KKTC makamlarının 1974’ün ardından ilk kez geçen sene Agios Therissos deniz bölgesinde suların kutsanmasına ve ayine izin verdiğini kaydeden gazete, KKTC’de ikamet eden Rumların ve arzu edenlerin bu yıl ikinci kez Thefania yortusunu Sipahi ve Yeni Erenköy’de kutlayabileceğinden söz etti. 
   Gazete ayin ve denize haç atma merasimini sözde “Karpaz Bölge Piskoposu” Hristoforos’un icra edeceğini aktardı. 
   Habere göre, ayin ve denize haç atma merasimine katılmak isteyen Rumlar, 6 Ocak Salı günü sabahın erken saatlerinde çeşitli bölgelerden kalkacak otobüsler için yer ayırtabilecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474