banner564

41’inci yılda net mesaj

Ersan, “Anavatan Türkiye’ye bağlılık, bayrak, marş sevgisi ve egemen KKTC’nin dünyaya tanıtılması hedeflerinden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi

41’inci yılda net mesaj
banner598
Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği yetkilileri, derneğin kuruluşunun 41. yıldönümü nedeniyle sırasıyla Lefkoşa Şehitler Abidesi, Atatürk Anıtı, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün kabirlerini ziyaret etti.
Genel Başkan Ertan Ersan başkanlığındaki Yönetim Kurulu ile dernek üyeleri anıtlara çelenk koyup saygı duruşunda bulundu.
Dernek Genel Başkanı Ertan Ersan, Lefkoşa Şehitler Abidesi’nde yaptığı konuşmada Derneğin 40. Yılını tamamlayıp 41. Yıla girdiğini hatırlatarak, Yönetim Kurulu’nun aynı çizgide yürümeye devam edeceğini söyledi.
Ersan, Anavatan Türkiye’ye bağlılık, bayrak, marş sevgisi ve egemen KKTC’nin dünyaya tanıtılması hedeflerinden asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.
Derneğin isteklerini ve Kıbrıs Türkünün sesini dünyaya duyurmaya devam ettiklerini ve edeceklerini belirten Ersan, “Bugün burada bunu aziz şehitlerimizin huzurunda yeniden ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Eroğlu: 74 öncesine dönülmeyecek...
Öte yandan Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, kuruluşunun 41. yıldönümünü nedeniyle Merit Lefkoşa Otel’de yemek düzenledi.
Yemeğe katılan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yaptığı konuşmada, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’nin 41. yıldönümü yemeğinde bulunmaktan onur duyduğunu dile getirerek, 1976’dan beri çeşitli görevlerle halka hizmet için çalıştığını söyledi.
Verilen bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin 1974 sonrası bir devletle taçlandırıldığını anlatan Eroğlu, KKTC’nin varlığının, müzakere masasında arkasındaki en büyük güç olduğunu vurgulayarak, “Orada devletsiz bir topluluğun temsilcisi olarak oturmuyorum” şeklinde konuştu.
BM parametrelerinin belli olduğunu ve bunların iki kesimli, iki toplumlu ve iki eşit kurucu devletin kuracağı bir ortaklık ve federasyon öngördüğünü kaydeden Eroğlu, KKTC halkının Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi altında yaşayacağı, 74 öncesine döndürmeyecek, aynı zamanda Adadaki gerçekleri gözetecek bir anlaşma arayışında olduklarını yineledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2015, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474