banner564

Kilise bozacak

Olağanüstü toplanan Rum Ortodoks Sen Sinod Meclisi, konfederal çözüme doğru gidildiğini savunarak ‘Kıbrıs Helenizminin sonu olur’ dedi ve Rum halkına ‘hayır’ mesajı verdi

Kilise bozacak
banner598
Raif DOĞRU

   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, federal çözümden söz eden açıklamalarını ters yüz eden ve ‘işgalci lider konfederasyon istiyor” diyen Rum gazetelerinin yayını üzerine dün olağanüstü toplanan  Sen Sinod Meclisi ‘hayır’ mesajı verdi.
   Başpiskopos Hrisostomos’un başkanlığında toplanan Rum Ortodoks Kilsesi Sen Sinod Meclisi, Türkiye’nin hedefinin ‘konfederal çözüm’ olduğunu iddia ederek, iki toplumun eşitliğinden söz edildiğine dikkat çekti.
   “Böylesi bir çözüm Kıbrıs Helenizminin sonu olur” diyen Sen Sinod Meclisi, Türkiye’nin,  Kıbrıs Cumhuriyeti’ni dağıtarak yeni bir devlet oluşturmayı hedeflediğini savundu.
   Sen Sinod Meclisi açıklamasında şu iddialara yer verildi:
   “Eğer Kıbrıs Cumhuriyeti yerine iki eşit devlet temelinde yeni bir ortaklık devleti yaratılırsa, Türkiye’nin izni ve onayı olmadan herhangi bir uluslararası anlaşma yapmak dahi mümkün olmayacak. Böylesi bir gelişme Kıbrıs helenizminin kendi ata yadigarı topraklarında sonlanması demektir.”

Erken başladı

   Sen Sinod Meclisi’nin yazılı açıklaması Güney Kıbrıs’ta geniş yankı uyandırdı. Rum radyo ve televizyonları dün akşam saatlerinden itibaren açıklamayı geniş bir şekilde vermeye başladı.
   Rum gazetelerinin de bugünkü sayılarında açıklamaya geniş yer vermesi bekleniyor.
   Açıklamayı değerlendiren Rum medyasının önemli bir ismi “Kilise, Annan Planı’nda olduğu gibi Hayır için elinden geleni yapacak”dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473