banner564

Kod adı Şahin

Adana’da tartıştığı okul müdürünün boğazını bıçakla keserek öldüren Yıldıray Keklik’in 6 yıldan beri KKTC’de yaşadığı ortaya çıktı

Kod adı Şahin
banner598

Suna ERDEN
   Türkiye’nin Adana ilinde henüz 17 yaşındayken eğitim gördüğü lisede tartıştığı okul müdürünün boğazını bıçakla keserek öldüren Yıldıray Keklik’in KKTC'de olduğu ortaya çıktı. Cinayetten yargılanıp 11 yıl hapis yattıktan sonra şartlı tahliye ile serbest kalan zanlının, 2012 yılında şartlı tahliye kurallarını ihlal ederek yasa dışı yollardan ülkeye geldiği belirlendi. 2012 yılından beri Lefkoşa’da yaşayan Yıldıray Keklik’in, oturduğu bölgede kendini Şahin adıyla tanıttığı öğrenildi. 
Geçmişinden kurtulmak ve gerçek isminin ortaya çıkmaması için Şahin ismini kullanan zanlıyı tanıyanlar, “Yıllarca biz onu Şahin olarak bildik. İşlediği cinayeti öğrenince şok olduk” dedi.
   Türkiye’de hakkında yeniden tutuklama emri çıkarılan zanlı için Adana’daki adli makamları harekete geçerek, iadesini istedi. TC Adana Cumhuriyet Savcılığından gelen yazı üzerine zanlı tespit edilerek Lefkoşa’da gözaltına alındı. Zanlı iade edileceği güne kadar tutuklu kalması talebiyle dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
   
İadesi isteniyor
   Duruşmada mahkemeden iade işlemleri için tutukluluk talep eden polis, TC Adana Cumhuriyet Savcılığından, KKTC makamlarına yazı geldiğini, yazıda Türkiye’de işlemiş olduğu “Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme” suçundan dolayı zanlı Yıldıray Keklik’in arandığının ve 7 Kasım 2012 tarihinde KKTC'ye geldiğinin tespit edildiğinin belirtildiğini söyledi.
   Savcılığın yazısında zanlının iadesini talep ettiğini kaydeden polis, alınan yazı doğrultusunda zanlının tespit edilip tutuklandığını ifade ederek, iade işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için zanlının ilk etapta 20 gün süre ile cezaevinde beklemesini talep etti.
   Yargıç Vedia B. Barkın, iade işlemlerinin tamamlanması maksadı ile zanlının 20 gün süre ile cezaevinde beklemesine emir verdi.
 

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2018, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474