banner564

Korku verdi

İtalyan elçisi Cerboni, enerji kaynaklarının büyük olması ve Kıbrıs sorununun çözümsüz kalması halinde, savaş çıkabileceğini söyledi

Korku verdi
banner598
    İtalya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Guido Cerboni,  Kıbrıs’taki enerji kaynaklarının büyük miktarlarda olması ve bölgedeki sorunların çözülmemesi durumunda ‘savaş nedeni’ olabileceğini söyledi.
   Rum Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, İtalyan ENI şirketinin de yer aldığı prosedürün büyük perspektifler yarattığını vurgulayan Cerboni, bunun bölgedeki istikrara katkı sağlaması dileğinde bulundu.
   AB’nin, Kıbrıs sorunu müzakere sürecine daha fazla müdahil olması gerektiğini söyleyen Cerboni 
“Çünkü kendi sınırları içerisinde, karar alabilen ve AB’yi engellemeyecek işlevsel bir federal Kıbrıs’ın bulunması menfaatine olacaktır”dedi.
   İtalya’nın Temmuz ayı itibarıyla devraldığı ve 6 ay boyunca yürüteceği AB Dönem Başkanlığı görevi çerçevesinde bu röportajı veren Cerboni, çözümün AB normlarıyla uyumlu olması gerektiğini ifade etti. 
   Söyleşisinde, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine ve yeni başlıkların açılması olasılığına değinen Cerboni, Türkiye’nin, özellikle Kıbrıs sorununda ne yapması gerektiğini çok iyi bildiğini ve bu durumun, kendileri için de oldukça net olduğunu ifade etti.
   Cerboni “Türkiye AB’ye üye olmak istiyorsa, açık olan kurallara saygı göstermeli ve her şeyden önce, 10’uncu Protokol’ü uygulayarak Kıbrıs’ı tanımalıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473