banner564

Mesleki eğitim  özendirilmeli

Ülkede 3 bin mobilyacının bulunduğunu belirten Hüseyin Ciddi, en büyük sıkıntılarının yerli çalışan bulamamak olduğunu söyledi

Mesleki eğitim  özendirilmeli
banner598

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu dün, Mobilya Sanayicileri Derneği yetkililerini kabul etti. 
Verilen bilgiye göre, Dernek Başkanı Hüseyin Ciddi kabulde yaptığı konuşmada, derneğin çalışmaları hakkında Çavuşoğlu’na bilgi verdi. Ülkede yaklaşık 3 bin mobilyacı olduğunu belirten Ciddi, en büyük sıkıntılarının yerli çalışan bulamamaları olduğuna dikkat çekti ve meslek liselerinde bu alan ile ilgili eğitim gören öğrencilerin sektörle buluşturulması gerektiğini dile getirdi. 
Bu bağlamda derneğe bağlı firmaların her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyleyen Ciddi, mobilyacılık mesleğine yatkın olan gençleri yurt dışındaki çeşitli atölyelere eğitime gönderebileceklerini söyledi. 
Ciddi, bu yönde Bakanlık ve Dernek arasında iş birliğinin geliştirilmesi için görüş alışverişinde bulunmaya hazır olduklarını belirtti. 

Çavuşoğlu: Teknik alt yapı sağlanmalı
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, mobilya sanayi sektöründe son yıllarda ciddi bir gelişimin gözlemlendiğini ve teknolojik atılımların yaşandığını belirterek, meslek liselerinde bu alanda verilen eğitimi daha fazla teknolojiye yöneltilmesi ve teknik altyapının sağlanması adına gereken çalışmaları yapacaklarını söyledi.
Bu bağlamda birlikte hareket ederek atölyelerin altyapısının iyileştirilmesi adına dernek yetkililerinin okullarda inceleme yapabileceklerini belirten Çavuşoğlu, öğrencilerin eğitimleri boyunca derneğe bağlı firmaların atölyelerini de ziyaret ederek, kendilerini geliştirme fırsatı yakalayabileceklerini dile getirdi.
Konuşmasının sonunda yapılacak iş birliğini imzalayacakları protokol ile resmiyete dökeceklerini belirten Çavuşoğlu, Mesleki Teknik Öğretim Kampüsü’nü hayata geçirmeleri durumunda, bu tür derneklerin okulda etkin rol alabileceği ve destek verebileceği bir yapıyı oluşturabileceklerini kaydetti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474