banner564

‘Müdahale hakkı olmasın’

Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Sırbistan Devlet Başkanı Vucic, Rum tezine destek verdi

‘Müdahale hakkı olmasın’
banner598

  Güney Kıbrıs ile Sırbistan arasında dün siyasi istişareler, Avrupa bütünleşmesi,  eğitim, spor ve diyaspora alanlarında toplam beş mutabakat zaptı imzalandı.

    İmza töreni, Rum Lideri Nikos Anastasiades ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic başkanlığında cuma günü Lefkoşa’da Kıbrıs- Sırbistan 2. hükümetler arası zirvesi çerçevesinde yer aldı.
    Nikos Anastasiades, zirvenin ardından açıklamada bulunarak, Kıbrıs – Yunanistan – Sırbistan arasında üçlü bir işbirliği kurulacağını söyledi.
    Sırbistan’ın Kıbrıs sorununda izlediği ilkeler temelindeki politika hakkında Aleksandar Vucic’e teşekkürlerini ifade eden Anastasiades, “ülkeniz Kıbrıs sorununa çalışabilir ve yaşayabilir bir çözüm bulunması ve yabancı müdahalelerin olmadığı bir Kıbrıs’ı destekliyor” dedi.
    Vucic ise, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Sırbistan’ın güçlü destekleyicilerinden  biri olduğunu ve bundan dolayı teşekkürlerini ifade ederek, Güney Kıbrıs’ı tüm seviyede daima destekleyeceklerini söyledi.
   Kıbrıs – Yunanistan- Sırbistan üçlü işbirliği kurulmasıyla ilgili istişarelere devam edileceğini ifade eden Nikos Anastasiades de, 2019’da konu üzerinde olumlu gelişmeler olmasını diledi.
    Anastasiadis  “Kıbrıs ve Sırbistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla bir dizi adımlar üzerine görüş teatisinde bulunduk ve bu çerçevede “ikili ve çok boyutlu seviyede önceliklerimizi ifade eden” ortak bir bildiri onaylandığını söyledi.
    Zirve sırasında yakın gelecekte Kıbrıs ve Sırbistan’dan iş adamlarının katılmasıyla Kıbrıs’ın bir iş forumuna ev sahipliği yapacağını ifade eden Anastasiades, foruma iki ülkenin ticaret odalarının temsilcilerinin de katılacağını söyledi ve “amacımız ekonomi, ticaret ve turizm alanında fırsatlar yaratılmasıdır” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474