banner564

Öfkesine hakim olmalı

Anastasiadis’in, yabancı diplomatlara yönelik eleştirileri tepki topladı

Öfkesine hakim olmalı
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un raporu sonrasında, aralarında yabancı büyükelçilein de bulunduğu çok sayıda kişiyi eleştirmesi, tepkileri beraberinde getirdi.
   Politis gazetesi: “Ortamı Oluşturması Umudu Eide’de – Yabancı Diplomatlar Anastasiadis’in Açıklamalarından Rahatsız” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, Anastasiadis’in önceki akşam yaptığı ve BM ile ABD Büyükelçisi tarafından baskı ve şantajlara maruz kaldığı şeklindeki açıklamalarının yabancı diplomatlarda rahatsızlık yarattığını yazdı.
   Gazete, yabancı diplomatların duydukları rahatsızlığı Rum hükümetine iletmeye başladıklarını belirtirken, yabancı bir kaynağın ise Anastasiadis’in bu açıklamalarını “iç siyasete yönelik” olarak nitelendirdiğini vurguladı.
   Eide’nin Anastasiadis’le gerçekleştirdiği görüşme sonrasında “Anastasiadis’in yapıcı önerisinden bahsetmesi ve bu öneriye ‘Milliyet’ gazetesinde yer alan söyleşisinde de değinmesinin şu an için Rum hükümetini memnun ettiğini belirten gazete, Eide’nin Milliyet ve ‘Daily Sabah’” gazetelerine yaptığı açıklamalara da geniş yer verdi.
   Gazete, Anastasiadis’in geçtiğimiz perşembe akşamı AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Cuma akşamı ise Almanya Başbakanı Angela Merkel’le telefon görüşmesi yaptığını belirtti.
   Juncker’le görüşme talebinin Anastasiadis’ten geldiğini, Merkel’in ise Anastasiadis’le görüşmeyi kendisinin istediğini vurgulayan gazete, hem Juncker hem de Merkel’in “sorunun Erdoğan’ın öngörülemez davranışları olduğunu tespit ettiklerini” iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473