banner564

Bora: Rumların tepkisi yaygara

TMT Mücahitler Derneği, Rumların BM Barış Gücü tarafından hazırlanan raporda Kıbrıslı Türklerin izolasyonundan söz edilmesine ve Güney Kıbrıs için de “Kıbrıs Rum Yönetimi” ifadesini kullanmasına gösterdiği tepkinin Rum yaygaracılığı, haksızlığı ve gayri meşruluğunun tezahüründen başka bir şey olmadığını belirtti.

 Bora: Rumların tepkisi yaygara
banner598
Dernek Başkanı Yılmaz Bora yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri’nin her iki tarafı da ikaz ederek birbirlerini suçlamaktan vazgeçmelerini istediğini anımsatarak, “51 yıldır bu sorunun nereden kaynaklandığını gerek BM ve gerekse ilgili taraflar çok iyi bilmektedirler” dedi.
“Kıbrıs meselesinde suçlu ve haksız taraf Rum ile Yunan’ın olduğu apaçık meydandadır” diyen Bora, zaman zaman bunu teyit eden yabancı devlet yetkililerinin de açık beyanlarında ortaya koyduğunu söyledi.
Bora, ayrıca Kıbrıs sorunu ile ilgili görev yapan BM Genel Sekreterleri ve temsilcilerinin görevlerinden ayrıldıktan sonra yayınladıkları yayınlarda Kıbrıs gerçeklerini tarafsız bir şekilde ortaya koymalarının da ayrıca dikkate değer olduğunu belirtti.
Bora, Kıbrıs konusunda yapılan açıklamalardan örnekler verdiği bildirisinde, Rum tarafının Kıbrıs etrafındaki kaynakları yalnız kendilerinin kullanmak istemesinin Türk tarafınca olumlu karşılanmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473