banner564

Ortak karar alındı

Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulidis, liderlerin tüm konuları görüşeceğini söyledi

Ortak karar alındı
banner598
Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ‘önümüzdeki aylarda garantiler de dahil, bütün konuların görüşülmesi kararı aldığını’ söyledi.
    Hristodulidis garantilere değinirken “Kıbrıs Rum tarafı, garantörlerin de katılacağı uluslararası konferanstan önce liderler güvenlikle ilgili konularda müzakere çerçevesi içerisinde bir formül üzerinde uzlaşmasının çok olumlu olacağına inanıyor” dedi.
   Bugün 1960’takine benzer garantilere yer olmadığının herkesçe kabul gördüğünü savunan Hristodulidis “çözümün maddeleri, (çözümün) güvenlik supapları olabilir. Garantiler, çözülmesi zor konu değildir. Keza liderler, Perşembe günkü görüşmelerinde bu konuda da görüş alış verişinde bulundular” ifadesini kullandı.
   Hristodulidis mülkiyet konusunda ilerleme kaydedilmiş olmasına karşın zorluklar bulunduğunu, bunun da beklenen bir şey olduğunu belirterek, mülkiyet dışındaki konuların da masaya getirilmesinin, bu konuda (mülkiyet) çakılıp kalan çabayı harekete geçirmek maksadını taşıdığını belirtti.
   Hristodulidis’e önceliğin mal sahibinde mi yoksa kullanıcıda mı olacağı konusunda anlaşmazlık varken mülkiyette nasıl ilerleme kaydedileceği sorulduğunda ise “diğer konuların görüşülmesi mülkiyete de yardımcı olabilir.
 

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2016, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474