banner564

Perşembe’ye gel

Rum lideri Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya çağrı yaptı:

Perşembe’ye gel
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Perşembe günü yapılması kaarlaştırılan liderler görüşmesine katılması için Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya çağrıda bulunduğu belirtildi. 
   Rum basını bu yöndeki açıklamalara ve krizin aşılması formülüne ilişkin haberlere geniş yer verdi.
   Alithia gazetesi, Rum lideri Anastasiadis’in, yazılı bir açıklama yaparak, Kıbrıs sorununa ilişkin müzakereler çerçevesinde Perşembe günü yapılacak olan görüşmede hazır bulunması için Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya çağrıda bulunduğunu duyurdu. 
   Gazete, Anastasiadis’in bu açıklamayı, Kıbrıs Türk tarafı ve Türk tarafının, olanlara ilişkin açıklamaları üzerine yaptığını belirtti. 
    Habere göre Anastasiadis yazılı açıklamasında, çözüme yönelik kararlılığını dile getirirken, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide tarafından, geçtiğimiz gün görüşmelerde meydana gelen olaylara ilişkin açıklamalarının ardından, gereksiz bir sorumluluk yükleme oyununa müdahil olmayacağını da ifade etti. 
   Anastasiadis, BM Genel Kurul ve Güvenlik Konseyi kararları, zaman zaman Ulusal Konsey’e alınan kararlar temelinde, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması amacıyla gelişim halindeki diyaloğu sürdürmeye hazır ve kararlı olduğunu, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik olarak yineledi. 
   Samimi niyetinin, AB ilkelerine ve değerlerine dayalı olacak çözümün, Kıbrıs halkının bütününün endişelerine ve beklentilerine yanıt vermesi olduğunu dile getiren Anastasiadis, “eğer bu kararlılık diğer tarafta da ayırt ediliyorsa Kıbrıs Türk liderini bir sonraki programlanmış görüşmede hazır bulunmaya çağırıyorum” ifadesini kullandı. 

Hristodulis:Masayı Akıncı terk etti 

   Alithia gazetesine göre Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis ise, Rum Devlet Radyo ve Televizyonu “RIK’” e yaptığı açıklamada, müzakereciler görüşmesini iptal eden tarafın Kıbrıs Rum tarafı olmadığını, liderler görüşmesini de Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in değil, Akıncı’nın terk ettiğini  savundu. 
   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “Anastasiadis’in kapıyı vurarak öfkeli bir şekilde ayrıldığı” şeklindeki söylemlerini de reddeden Hristodulidis, Anastasiadis’in, sigara içmek için salondan ayrıldığını, bunun da, görüşmeler sırasında yaptığı bir şey olduğunu belirtti. 
   Hristodulidis, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın niyetini, görüşme öncesinde yapmış olduğu, tek ele alınacak konunun plebisit kararı olduğu şeklindeki açıklamalarının ve de görüşme alanında fotoğrafçıların ve kameraların olmaması talebinin ortaya koyduğunu iddia etti. 
   Hristodulidis, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın gelecek Perşembe günkü görüşmede yer alacağına ilişkin inancını da dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2017, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474