banner564

‘Potansiyel yüksek’

Exxon Mobil 2018’de 2 ayrı sondaj çalışması yapacak

‘Potansiyel yüksek’
banner598
 ExxonMobil şirketinin Avrupa, Rusya ve Hazar bölgesinden sorumlu Başkan yardımcısı Tristan Aspray, Güney Kıbrıs’ın sözde  Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) 2018 yılının ikinci yarısında iki sondaj çalışması planladığını açıkladı.
    Güney Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) bulunan 10 numaralı parsel için Kıbrıs ile ExxonMobil ve Qatar Petroleum şirketleri arasında anlaşma 5 Nisan 2017 tarihinde imzalandı.
    Düzenlenen basın toplantısı sırasında açıklamalarda bulunan Aspray, şirketin gelecek adımlarının araştırmaların sonuçlarına bağlı olduğunu belirtti.
     Mısır'ın “Zhor” gaz sahasının keşfedilmesinin ardından bölgede doğal gaz konusunda önemli gelişmeler sağlandığını ifade eden Aspray, bölgede araştırma alanında önemli potansiyeller yaratıldığını vurguladı.
    ExxonMobil şirketi ile Kıbrıs arasında sağlanan işbirliğine atıfta bulunan yetkili, söz konusu işbirliğinin uzun vadeli bir işbirliğinin başlangıcı olduğu görüşünü ifade etti.
    Kıbrıs’ın avantajlarına da değinen Aspray,  hidrokarbonlar konusunda açık ve net bir vizyonu olduğuna işaret etti.
    Basın toplantısında açıklamada bulunan Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotrypis ise,  ExxonMobil ve Qatar Petroleum şirketlerinin Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesinde ve aynı zamanda Doğu Akdeniz Bölgesinde ilk kez bulunmalarının stratejik öneminin farkında olduğunu söyledi.
    Basın toplantısında Rum Ulaştırma Bakanı Marios Demetriades ve Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodoulides de hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2017, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473