banner564

Rum hükümeti tarih vermiyor

Sınır kapılarının açılması konusunda sessizlik hakim

Rum hükümeti tarih vermiyor
banner598

 Geçiş kapılarının açılması konusunda gerek Rum Hükümeti’nin, gerekse KKTC’nin “derin sessizliğini” sürdürdüğü bildirildi.
   Politis gazetesi, Rum Başkanlığı’nın geçiş kapılarıyla ilgili şu ana kadar hiçbir görüş beyanında bulunmadığını kaydederken, kapıların yeniden açılması konusunun basit bir prosedür olmadığını; çünkü Coronavirüs salgınıyla ilgili verilerin henüz belli bir düzene oturmadığını ve Rum Hükümeti’nin elindeki ölçümlerin, Rumların büyük bir çoğunluğunun Coronavirüs nedeniyle kapıların kapalı kalmaya devam etmesini istediğini gösterdiğini yazdı.
   Gazete, ekonomik duruma bakıldığında ise, önümüzdeki dönemde tam açılma olmasa bile, bazı hareketlenmeler olabileceğini ve en azından tedbirlerde bazı hafifletmeler yapılabileceğini kaydetti.

Şu anda söz konusu değil
Güney Kıbrıs Eğitim Bakanı Prodromos Prodromou ise Güney Kıbrıs ile Kuzey Kıbrıs arasındaki geçiş kapılarının havalimanları ile eş zamanlı olarak açılacağını duyurdu.
Şu anda geçiş kapılarının açılmasının söz konusu olmadığını ifade eden Prodromou, Güney Kıbrıs’ta eğitim gören Kıbrıslı Türkler için yapacak bir şeyi olmadığını söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474