banner564

Tümü tutuklandı

İki kişiyi para karşılığında yasa dışı yollardan güneye götürmeye çalışan Rameez Munır ve Müjahid Ali’nin planı yarım kaldı

Tümü tutuklandı
banner598

Suna ERDEN
Suriye uyruklu Ahmed Naveed ve Muhammad Ahsan'ı kişi başı 150 Euro karşılığında yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs’a götürmeye çalışan Rameez Munır ve Müjahid Ali’nin planı yarım kaldı. Aldığı ihbar üzerine tetikte bekleyen polis, hem insan tacirlerini hem de güneye gitmek isteyen Ahmed Naveed ve Muhammad Ahsan'ı tutuklandı.
Zanlılar dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı. 
Polis, Rameez Munır ve Müjahid Ali’nin, Ahmed Naveed ile Muhammad Ahsan'ı kişi başı 150 Euro karşılığında güneye götürmek için anlaşma yaptıklarını söyledi. Polis, 4 Mayıs tarihinde Ramez Munır'in aracıyla Ahmed Naveed ve Muhammad Ahsan'ı Lefkoşa’dan alıp Akıncılar’a götürdüğünü ifade etti. Polis, zanlıların saat 21.10 sıralarında Ahmed Naveed ve Muhammad Ahsan'ı Akıncılar bölgesinden güneye kaçırmak için harekete geçtikleri esnada yakalandıklarını açıkladı.

Suçlarına suç eklediler…
Polis, zanlıların insan kaçakçılığının yanı sıra gece sokağa çıkma yasağını da ihlal ettiklerini söyledi. Polis, zanlıların ifadelerinin alındığını, soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek, teminata bağlanmalarını talep etti.
Mahkeme, zanlıların 2 ayı geçmeyen bir süre polis hücrelerinde tutuklu beklemesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473