banner564

Rumlara büyük destek

Avrupa İmar Bankası’nın son 3 yılda Güney Kıbrıs’a 220 milyon Euro’luk yatırım yaptığı açıklandı

Rumlara büyük destek
banner598
 Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yıllık toplantısında, Kıbrıs’a yapılan yardımlar ve bundan sonraki projeler tartışıldı.
   EBRD’nin, son üç yılda Güney Kıbrıs’a 220 milyon Euro’yu aşan miktarda yatırım yaptığına dikkat çeken Alithia gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile EBRD Başkanı Suma Chakrabarti’nin açılış konuşmalarına da yer verdi. 
   Anastasiadis, yaptığı konuşmada, EBRD’nin, bankacılık sisteminin geliştirilmesi amacıyla Rum ekonomisine yaptığı katkıdan söz etti. 
   Habere göre Anastasiadis, ticari alışverişlerin kolaylaştırılması programı çerçevesinde EBRD’nin, Rum ithalatçı ve ihracatçılara yönelik desteği güçlendirdiğini belirtti. 
   Denizcilik sektörünün de desteklenmesinin ve 5 güneş parkının inşa edilmesi ve kurulması için enerji sektörüne finansman sağlanmasının oldukça önemli olduğunu söyleyen Anastasiadis, enerji alanında, Güney Kıbrıs’ın, büyük tecrübelere sahip şirketlerden bazılarını çekmeyi başardığından da söz etti. 
   Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ın olumlu ekonomik sürecine devam ettiğini, 2016 yılındaki kalkınma hızının yüzde 2.8 oranına geldiğini, bunun da ekonominin toparlanması ve ekonomik durgunluktan nihai çıkışını açıkça gösterdiğini ifade etti. 
   EBRD Başkanı Suma Chakrabarti ise konuşmasında, Güney Kıbrıs’a, 220 milyon Euro’yu aşan yatırım yapıldığından söz etti ve EBRD’nin, “Kıbrıs Bankası” ve “Elliniki Bankası” gibi iki büyük yerel bankanın sermayesinin yeniden düzenlenmesine dahil olduğunu belirtti. 
   Ekonomik verilere de yer verdiği konuşmasında Chakrabarti, EBRD’nin, 2015 yılında Güney Kıbrıs’taki ticaretin finanse edilmesi programına başladığını ifade etti. 
   Güney Kıbrıs’ın, 2016 yılında ticaretin finanse edilmesinde aktif olan üçüncü ülke olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473