banner564

Rumları da korkuttu

Avrupa Merkez Bankası’nın kararı sonrasındas Yunanistan’daki tahviller yüzde 27 oranında değer kaybetti

Rumları da korkuttu
banner598
   Avrupa Merkez Bankası’nın, Yunan devlet tahvillerini ipotek kabul etmeme kararı sonrasında banka tahvillerinin yüzde 27 oranında değer kaybetmesi Kıbrıslı Rumları da korkuttu.
   Rum basını, Yunanistan’la ilgili kararın, Güney Kıbrıs’a da uyarı niteliği taşıdığını yazdı. Fileleftheros gazetesi “Kıbrıs programındaki ertelemeler devam ederse, Kıbrıs’taki bankalar hakkında da benzer bir karar alınması ihtimal dışı görülmüyor” dedi.
  Gazete “Kıbrıs İçin De Tehlike” başlığıyla detaylandırdığı haberinde Güney Kıbrıs için tehlikenin, memorandum programında olması ve Rum meclisinin ipotekli malların satışı yasasının yürürlüğünün Mart ayına kadar erteleme kararı nedeniyle Troyka’nın 5’inci gözden geçirmesinin gecikmesinden kaynaklanmakta olduğunu yazdı.
   Habere göre Güney Kıbrıs’ın programındaki gecikmenin sürmesi halinde acil likiditenin (ELA) artma ihtimalinin kaygılandırdığı Rum tarafında bankacılık sektörü, özellikle de “Kıbrıs Bankası”, Rum muhalefet partilerinin ilgili yasa için yeni bir erteleme kararı almasının yaratacağı olumsuz etkilerden endişe duyuyor. Çünkü Avrupa Merkez Bankası, Yunanistan örneğinde olduğu gibi klasik likidite vermek için Rum devlet tahvillerini ipotek kabul ediyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2015, 07:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473