banner564

Rakibini tanıyor

Anastasiadis’in Hristofyas’tan daha katı olduğunu söyleyen Eroğlu “Masaya dönmek için seçimlerin sonucunu bekleyecektir” dedi

Rakibini tanıyor
banner598
Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu, önceki gün Cengizköy, Çamlıköy, Yeşilırmak, Bademliköy, Yedidalga, Gemikonağı, Denizli ve Bağlıköy’ü ziyaret etti.
Derviş Eroğlu’na ziyaretleri sırasında UBP Güzelyurt Milletvekilleri Kemal Dürüst ve Ali Pilli, DP-UG Güzelyurt İlçe Başkanı Türkay Tokel ile partilerin yetkilileri ve bölge örgüt başkanları eşlik etti.
Eroğlu, Rum Lider Nikos Anastasiadis’in, eski başkan Dimitris Hristofyas’tan daha katı olduğunu belirterek, “EOKA’nın içinden gelmiş birisi. O yüzden masada pazarlıkların başlayacağı bir safhada gemiyi bahane ederek kaçmıştır. Şimdi herhalde masaya dönmek için bu seçimlerin sonucunu bekleyecektir” dedi.
Eroğlu, ancak masadan kaçan kişinin tekrar masaya dönmek için ön koşul koymasının mümkün olmadığını belirterek, “Dünyanın hiçbir ülkesinde de masayı terk eden adamın ön koşulunu kabul ederek masaya oturmasına olanak sağlamak mümkün değildir. Ben masadayım” ifadelerini kullandı.
Nisan’dan sonra yeni bir müzakere faslının başlayacağını söyleyen Eroğlu, “Bırakıldığı yerden başlayacak. Biz tecrübemizle, sorunu bizzat yaşayarak öğrendik. Bizim taleplerimiz gerçekçidir, BM parametrelerine uygundur. Ekibimle birlikte, Kıbrıs Türk halkının haklarının korunacağı, yaşayabilir, doğru bir anlaşma peşindeyiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2015, 07:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473