banner564

Görüşmeler tamamlandı

Bakan Mungan’la bir araya gelen sendika temsilcileri, hazırlanan raporu beğenmeyerek masayı terk etti

Görüşmeler tamamlandı
banner598
Maliye Bakanlığı ile kamuda örgütlü sendikalar dün protokol masasında üçüncü kez bir araya geldi.
Maliye Bakanlığı toplantı salonunda yer alan toplantıya, KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, Kamu-Sen, Kamu-İş ile Ebeler ve Hemşireler Sendikası katıldı.
Maliye Bakanı Zeren Mungan toplantı öncesinde sendikalara, sendikaların bundan önceki toplantılarda gündeme getirdikleri konularla ilgili Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan raporu dağıttı.
Raporu okuyan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Maliye Bakanlığı’nın raporunu “boş bir belge” olarak nitelerken, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, “raporun içeriğinin boş” olduğunu savundu, protokol masasının amacının kalmadığını ifade etti ve “zaman sendikacılık yapma zamanıdır” diyerek protokol görüşmesini terk etti.
Maliye Bakanı Zeren Mungan, sendikalara dağıtılan raporu basına da okuyarak, Bakanlar Kurulu’nun 2015 yılında istihdamda önceliği eğitim ve sağlığa verme kararı aldığını söyledi.
Bu kapsamda hazırladıkları raporu da sendikalarla paylaştıklarını ifade eden Mungan, öncelikle istihdam ve yükselme taleplerini incelediklerini, istihdamların yıl içerisinde yapılacak rakamının ortada olduğunu, bu konuda sağlık ve eğitimin öncelikli olduğunu anlattı. Mungan, yükselmelerde ise bazı sıkıntılar dışında bir problem olmadığını ifade etti.
Görüşmede ilk sözü alan Kamu-Sen Genel Sekreteri Metin Atan da, Maliye Bakanlığı’nın raporunu değerlendireceklerini ve yeniden görüşme talep edeceklerini belirtti.
Atan, Ticaret Odası ve Sanayi Odasının açıklamalarını da eleştirerek, bu açıklamaları üzücü bulduklarını ve yerli ürünlere boykot yapılabileceğini söyledi.

Kaptan: Boş bir belge
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da, Maliye Bakanlığı’nın raporunu “boş bir belge” olarak niteledi, ayrıca Maliye Bakanı’nın, Kamu Hizmeti Komisyonu’ndan “bağımsız kuruluş” olarak bahsetmesini eleştirdi.
Kaptan, 2014’ten kalan istihdamların tamamlanmamış olmasını da “danışıklı dövüş” olarak gördüğünü ifade ederek, Kamu Reformu Yasası’nı ise 2 yıldır duyduklarını, ancak içeriği hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadıklarını, hatta içeriğiyle ilgili hükümetin bile haberi olduğuna inanmadığını kaydetti.
Ahmet Kaptan, hükümetin çalışan ve örgütlerine karşı saygı ve ciddiyetten uzak olduğunu öne sürdü.

Elcil’den Mungan’a tebrik…
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, Maliye Bakanı Zeren Mungan’ı, kişisel vergi beyannamelerinde “Vakkas Altınbaş ile Suat Günsel’i geçtiği için” tebrik ederek, ülkedeki düzenin böyle olduğunu savundu.
Elcil, “Göç Yasası, öğretmenlerin hazırlık ödenekleri” gibi taleplerde bulunduklarını ancak Maliye Bakanlığı’nın değerlendirmesinin “boş” olduğunu ifade ederek, protokol masasının amacının kalmadığını, zamanın sendikacılık yapma zamanı olduğunu kaydetti ve masayı terk etti. 

Şencan: Taleplere cevap bulamadık
Ebeler ve Hemşireler Sendikası Başkanı Nihat Şencan da, Maliye Bakanlığı’nın sendikaların taleplerini değerlendirdiği raporu değerlendireceklerini ifade ederek, ancak raporda taleplerine cevap bulamadıklarını kaydetti.

Dilek: Bir kısım öneriler kabul gördü
Kamu-İş Başkanı Sami Dilek de, talep ettikleri bir kısım önerilerin kabul görmesi nedeniyle Maliye Bakanı’na teşekkür ederek, Toplu İş Sözleşmesi beklentilerinin de en kısa zamanda yerine getirilmesini talep etti.

Tek: Kaynak yok dense yeterliydi
KTOEÖS Mali Sekreteri Vedat Tek de, Maliye Bakanı’nın kendilerine dağıttığı belgeyi hazırlayacağına, iki kelimeyle “kaynak yok” deseydi, derdini daha sade bir şekilde anlatmış olacağını ifade ederek, bu belgede işverenlere yapılan “kıyakların” yer aldığını savundu.
Kendilerinin KTÖS ile birlikte 4 maddelik istekte bulunduklarını, tüm öğretmenlerin tek bir yasa altında toplanmasını istediklerini ifade eden Tek, “göç yasasıyla” birlikte öğretmenlerin sefalete itildiğini ve önceden sahip olunan haklardan mahrum bırakıldıklarını anlattı.
Maliye Bakanı Zeren Mungan ise yeniden söz alarak, sendika temsilcilerinin masadan kalkması üzerine “Görüşmeleri tamamlanmış kabul ediyoruz” dedi. Mungan, Eylül ayında kamuda yetkili sendikalarla ilgili toplu pazarlıkların yapılacağını yineledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2015, 07:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473