banner564

Bu ne cüret!

Zorlu Töre, Kıbrıs Türk örgütlerle görüşen ve “Türkiye’ye karşı ayaklanın” söylemlerinde bulunan Çipras’a sert tepki gösterdi:

Bu ne cüret!
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ziyaret esnasında yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.
Zorlu Töre, Cumhuriyet Meclisi’nin önceki günkü birleşiminde gerçekleştirdiği güncel konuşmada ilginç tespitlerde bulundu.
Çipras’ın Kıbrıs’ta EOKA’cıları ziyaret ettiğini, ancak EOKA’cıların katlettiği AKEL’cileri ziyaret etmediğini ifade eden Töre, bu tavırları eleştirdi, yanlış bulduğunu vurguladı.
Çipras’ın Kıbrıs Türk örgütlerle de görüştüğünü, ancak bunların Kıbrıslı Türkleri temsil etmediğini ifade eden Töre, Türk tarafındaki “Bize de bir Çipras lazım” söylemlerini eleştirdi, Çipras’ın Kıbrıs sorununu bilmediğini kaydetti.
Kıbrıs’ta hiçbir zaman anlaşma olmayacağı iddiasında bulunduğunu söyleyen Töre, bu konuda aşırı isteklerden örnekler verdi, doğal gazın Türk tarafından toprak koparılması amacıyla kullanılacağını işaret etti.
Doğal gaza karşı Kıbrıs’ın tamamını, garantilerin kaldırılmasını ve Kıbrıs Türk halkının egemenliğinin istendiğini ifade eden Töre, Çipras ile yapılan görüşmeye katılanlara “Türkiye’ye karşı ayaklanın” söylemlerinde bulunulduğunu savundu, “Bu ne cüret” dedi. 
KKTC’ye Türkiye’nin en üst makamlarının geldiğini ancak asla halka karşı böyle bir söylemde bulunulmadığını ifade eden Töre, Kıbrıs’tan Türk askerini çıkarmayı ve bayrağın dağlardan silinmesini hayal etmeye devam edilmesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2015, 07:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473