banner564

‘Dört Boyutlu Siyasetini’ anlattı

Mustafa Akıncı seçim çalışmaları çerçevesinde sivil toplum örgütlerini ziyaret etti

‘Dört Boyutlu Siyasetini’ anlattı
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı önceki gün Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen), Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) ve Aydınlık Yarınlar Hareketi’ni (AYH) ziyaret etti.
Akıncı, aynı gün akşam ayrıca Girne St. Hilarion Rotary Kulübü’nün düzenlediği toplantıya konuk olarak katılarak çeşitli rotary kulüplerinden gelen ve aralarında yabacıların da bulunduğu üyelere “Dört Boyutlu Siyaseti’ni anlattı.
Akıncı, Tel-Sen’i ziyaretinde, Kıbrıs’ın çeşitliliği barındıracağını ancak iki ana toplumun uzlaşmayı sağlamak zorunda olduklarını kaydetti. Akıncı, “Bunun da adı, sizin de söylediğiniz gibi, iki toplumlu, iki bölgeli federasyondur. Mümkün olan da budur” diye konuştu.
Mustafa Akıncı’ Güç-Sen’i ziyaretinde ise, kapalı Maraş’ın BM gözetiminde açılmasını bütünlüklü çözümü tetikleyen bir unsur olarak gördüğünü söyledi.
Gazimağusa Limanı’ndan doğrudan ticaret yanında Ercan Havaalanı’ndan direkt uçuşların yapılmasının da başarılmasının çok önemli bir başlangıç yaratacağını kaydeden Akıncı, kapalı Maraş’ın, Kıbrıslı Türk ve Rumların işbirliğini geliştirmelerine çok büyük yararı olacağını belirtti.
Mustafa Akıncı, Aydınlık Yarınlar Hareketi’ni ziyaretinde ise toplumun daha fazla belirsizlik içerisinde yaşamaması gerektiğini vurgulayarak, Kıbrıs sorunu bağlamında mücadeleyi sürdürerek bir sonuca bağlamak için çaba göstereceğini vurguladı

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2015, 07:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473