banner564

Doğru bulmuyorum

Başbakan Yorgancıoğlu, CASS’tan KTHY’ye sonradan giren çalışanların talebini değerlendirdi:

Doğru bulmuyorum
banner598
   Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, CAS’a Kıbrıs Türk Hava Yolları’ndan (KTHY) aktarılmayan, sonradan giren çalışanların, iş akitlerine; şirketin batması halinde devlette istihdamlarına olanak sağlayacak bir madde konulmasını talep etmelerini doğru bulmadığını belirtti.
   Yorgancıoğlu, konuyla ilgili basına açıklama yaptı. Konuşmasının başında KTHY’den CAS’a aktarılan çalışanların durumunu özetleyen Yorgancıoğlu, KTHY’nin tasfiye kararından sonra CAS’a çalışmaya gönderilen 37 kişilik grubun CAS’ın da zora girdiği gerekçesiyle devlette istihdam edilme taleplerini ileri götürdüğünü anlattı.

“Çalışmalar yürütülüyor”
Yorgancıoğlu, bu kişilerin KTHY ile yaptıkları sözleşme uyarınca “CAS’ın başına bir şey gelmesi halinde KTHY personeli olacakları” anlaşmasını savcılığa götürüp bunu teyit ettiklerini, sonra Meclis’e yasa sevk ederek onların da KTHY personeli gibi devlete girmeleri adına müracaat süresi verildiğini kaydetti. Yorgancıoğlu, bu sürenin tamamlandığını ve Personel Dairesi’nin hangi dairede çalışacaklarıyla ilgili çalışma yürüttüğünü belirtti.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2015, 07:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474