banner564

Hellimlere dikkat!

Lefkoşa ve İskele Belediyeleri gıda denetimine çıktı

Hellimlere dikkat!
banner598
   Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Halk Sağlığı Şubesi ekipleri tarafından rutin olarak yapılan piyasa kontrollerinde, Ocak ayında satış noktalarından alınan numunelerin veteriner analizlerinin yaptırıldığı, Yusuf hellim, Köylüm hellim ve Gülgün az tuzlu hellimde Stapyhlococcus aureus bakterisinin limit üstü değerlerde olduğundan bu ürünlerin ilgili partileri Lefkoşa piyasasından toplatıldığı açıklandı.
   LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre Veteriner Dairesi Laboratuarı’nda Halisköy, Başlar, Reha, Gülgün, KOOP, Özlem, Akova, Yükselen, Yusuf, Kürşat, Köylüm, Garanti, Taylan, Buluç, Seren, Sütiş, Mera markalı hellim, peynir ve nor çeşitlerinde analizler yapıldı.

Yusuf, Köylüm ve Gülgün sakıncalı çıktı
   Analizler sonucunda, üç ürün çeşidinin tüketime uygun olmadığı tespit edildi. Yusuf hellim, Köylüm hellim ve Gülgün az tuzlu hellimde Stapyhlococcus aureus bakterisi limit üstü değerlerde olduğundan bu ürünlerin ilgili partileri Lefkoşa piyasasından toplatıldı.

LTB uyardı
   Halk Sağlığı Şubesi’nden yapılan açıklamada, halk sağlığının korunması ve ürünlerde bu gibi sorunlar yaşanmaması için üreticilerin işletme hijyeni ve ürün muhafaza koşullarına daha çok önem vermesi gerektiği, ürünlerin soğuk zincir bozulmadan marketlere taşınmasının önemi ve yine market raflarında ürünlerin buzdolabı koşullarında muhafaza edilmesi gerekliliği vurgulandı.
  
İskele’de denetim vardı
Lefkoşa Belediyesi’nin yanı sıra İskele Belediyesi’nin de son 10 gün içerisinde 43 iş yeri denetimi yaptığı belirtildi. 
 İskele Belediyesinden verilen bilgiye göre; bu çerçevede kent genelinde son on gün içerisinde 43 işyeri denetimi yapıldı ve son kullanım tarihleri geçen 357 adet ürün zabıta ekipleri tarafından müsadere edildi.
  İskele Belediyesi zabıta ekipleri gerçekleştirdiği denetimlerde, işyerlerinin sağlık koşullarına uygun çalışıp çalışmadığı, işyeri izinleri ve çalışanların sağlık karnelerinin bulunup bulunmadığını kontrol ederek kurallara uymayan iş yerlerine yasal işlem uyguladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2015, 07:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473