banner564

Savunma yetersiz

Kıbrıslı Rumların yüzde 79’u, Türkiye’ye karşı sınırları koruyacak güçte olmadıklarını düşünüyor

Savunma yetersiz
banner598

 Güney Kıbrıs’ta haftalık yayımlanan Simerini gazetesi hesabına gerçekleştirilen bir ankete göre, Kıbrıslı Rumların yüzde 79’u, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” dış sınırlarını koruyacak pozisyonda olmadığını düşünüyor.

    Gazete “Devletimiz Korumasız- Vatandaşlar Türkiye’nin MEB’deki Eylemlerine Nasıl Yanıt Veriyor” başlıklı manşet haberinde, 10 Kıbrıslı Rum’dan 8’inin “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin dış sınırlarını koruyamayacağını düşündüğünü, bu durumun ise “Kıbrıs devletinin gücüyle ilgili olarak net bir görüntü olduğunu gösterdiğini” yazdı.
   Toplam 500 kişiyle gerçekleştirilen ankete katılanların yüzde 21’inin ise, Güney Kıbrıs’ın dış sınırlarını koruyacak imkânı olduğu izlenimine sahip olduğu belirtildi.
   Ankete katılanların yüzde 63’ünün, Rum hükümetinin enerji meselelerindeki icraatlarını desteklemesi, aynı zamanda Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in tutumundan memnuniyet duyduklarını belirtmesine rağmen, ankete katılanların yüzde 80’inin BM’nin, yüzde 60’ının da AB’nin “Türk meydan okumaları karşısındaki tepki şekli” konusunda hayal kırıklığı ifade ettiği de kaydedildi.
   Ankette, Kıbrıslı Rumların yüzde 70’inin, Birleşmiş Milletlerin “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını etkili bir şekilde savunacağına inanmadığına” da yer verilirken, buna paralel olarak, ankete katılanların neredeyse yüzde 90’ının ise, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin AB’den Türkiye aleyhinde yaptırımlarda bulunulmasını talep etmesi gerektiğini düşündüğü” belirtildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474