banner564

Bu meşale hiç sönmeyecek

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı haftasının resmi başlangıcı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle yapıldı

Bu meşale hiç sönmeyecek
banner598

 Arzu KÖPRÜLÜ

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı haftasının resmi başlangıcı Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’in de katıldığı törenle Lefkoşa’da Atatürk Anıtı önünde yapıldı.
Törende, anıta çelenkler konularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’in konuşması takip eti. Solo zeybek ve vals gösterilerin ardından “Gençlik Ateşi” yakıldı.
Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve gençliğin Atatürk’e cevabının okunmasıyla tören sona erdi.
Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türk Maarif Koleji öğrencisi Cenk Karslı yaptı.
Karslı, Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla ilgili bilgi vererek, bu güneşin önce Samsun’u sonra tüm Anadolu’yu aydınlattığını belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, 100 yıl önce bitkin savaşlardan yorulmuş bir halkın Atatürk’ün Samsun’da yaktığı meşaleyle, bağımsızlık, özgürlük, çağdaş ulus seviyesine yükselme umudunun yükseldiğini ifade ederek bir meşaleyle başlayan umudun ardından yaşananları anlattı.
Özyiğit’in konuşmasının ardından zeybek ve vals gösterileri yapıldı.
Bakan Özyiğit ve öğrencilerin “Gençlik Ateşi”ni yakmasının ardından Atatürk’ün gençliğe hitabesi ve gençliğin Atatürk’e cevabı okundu.

Gençlik Çalıştayı yapıldı
Öte yandan Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği Gençlik Çalıştayı dün Golden Tulip Otel’de başladı.
Çalıştayın açılış konuşmalarını Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ile Talim Terbiye Dairesi Müdürü Salih Sarpten yaptı.
İki oturumdan oluşan çalıştayda “Sosyal Yaşamda Genç Olmak”, “Teknolojinin Daha Etkin Kullanımı”, “Eğitimin Kalitesinin Artırılması”, “Gençlerin İş Dünyasına Girişi” olmak üzere dört başlık tartışıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474