banner564

Sıkıntı yok

Güneydeki barajlarda doluluk oranı azaldığı için denizden su arıtmaya hız verildi

Sıkıntı yok
banner598
 Güney Kıbrıs’taki barajlarda doluluk oranının azalması nedeniyle, denizden su artırma faaliyetlerine hız verileceği bildirildi.
   Alithia gazetesi “Suyumuz Yok, Ancak Satın Alacağız” başlığıyla verdiği haberde, bu yıl barajlarda biriken suyun, bir önceki yılın altında olduğu belirtildi.
   Gazete verilere göre geçen yılın ocak ayında barajlara 44 milyon 515 bin metreküp su akışı olurken, bu yılın ocak ayında 3milyon 685 bin metreküp su akışının olduğunu belirtti.
   10 Haziran ay itibariyle güneydeki barajların doluluk oranının yüzde 34,2 olduğunu kaydeden gazete, geçen yılki oranın ise yüzde 57,1 olduğunu belirtti.
   Bugün 99,462 milyon metreküp depolanmış su olduğunu da kaydeden gazete, hayal kırıklığı yaratan rakamlara rağmen Rum Hükümetinin su politikasının, ne tarım amaçlı kullanılan suda, ne de içme suyunda “sıfır kesinti” şekilde olduğunu yazdı.
   Gazete, bu olumsuz durumun göğüslenmesi için Rum Hükümeti’nin tuzlu su arıtma tesislerinden su satın alacağını belirtti. Habere göre gazeteye konuşan Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis, önceki yıllardan 80 milyon Euro kadar tasarruf edildiğini belirtti. Bakan bu yıl su alımı için 50 milyon Euro kullanılacağını da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 05:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474