banner564

Umutlar felakete döndü 

Mormenekşe’de, gençlere ve yapmaları için verilen kırsal kesim arsalarının bulunduğu bölge devasa bir çöplüğe çevrildi

Umutlar felakete döndü 
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Mormenekşe Köyü’nde çevre felaketi yaşanıyor. Kırsal kesim arazilerinin bulunduğu bölge adeta çöp dağı haline getirildi. Yıllarca bölgeye bırakılan çöplerin temizlenmemesi kirliliğe yol açarken, yaz mevsiminin de başlaması ortaya çıkan koku ve sinekler köy halkını isyan ettirdi. Bölge sakinleri hem sağlıklarının tehlikeye girdiğini hem de kokudan dolayı durulmayacak hale gelindiğini ifade ederek, yetkililerden önlem almasını istedi.
Bölge sakinleri, bölgenin çöp alanına dönüşmesine göz yumulduğunu ifade etti. Sabırlarının taştığını dile getiren Mormenekşe halkı, yetkililerden bölgenin bir an önce temizlenmesini istedi.

Aytürk: Seçim yasaklarından sonra temizleyecekler
Mormenekşe Köy Muhtarı Saim Aytürk, yetkililer ile temas halinde olduğunu belirterek, seçim yasaklarının ardından bölgenin temizleneceğine ve altyapı çalışmalarının başlayacağına dair hükümetten söz alındığını söyledi. Aytürk, umutla Temmuz ayını beklediğini dile getirdi. Köy halkının, özellikle gençlerin, bir an önce yuva kurabilmek için bölgedeki altyapı çalışmasını beklediğini aktaran Aytürk, yetkililerden sözünü tutarak, Temmuz ayı itibarı ile çalışmalara başlamasını istedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473