banner564

40 bin lirası gitti

İnternette bulduğu inşaat şirketine 3 yıl önce ev yaptırmak isteyen Cengiz Dağdagezer, dolandırıldığını söyledi

40 bin lirası gitti
banner598

 Melin DOBRAN

İnternette rastladığı inşaat şirketine 3 yıl önce ev yaptırmak için 40 bin lira veren Cengiz Dağdagezer isimli vatandaş, dolandırıldığını ve halen parasını alamadığını söyledi
Polis ve avukata da başvurduğunu ifade eden Dağdagezer, bunca zaman hiçbir sonuç alamadığından yakındı. Dağdagezer, amacının arsasındaki kerpiç evi yıktırıp, yerine çelik ev yapmak olduğunu ifade etti. İnternette rastladığı inşaat firmasındaki bir adamla görüştüğünü dile getiren Dağdagezer, bu şahsın evi yaptıracağı vaadine kanıp, dolandırıldığını belirtti. Dağdagezer, “Vatandaşları uyarıyorum. Sakın internet üzerinden iş yapmayın, ben dolandırıldım başkası da bu tuzağa düşmesin” dedi.

“40 bin liramı yedi”
Dağdagezer yaşadığı ilginç olayı şu şekilde anlattı: Benim Gönyeli’de arsam vardı. İçinde de kerpiç bir ev. Evi yıkıp yerine çelik ev yapmaya karar vermiştim. Bir iki kişiye sordum, param çıkmayınca vazgeçtim. Daha sonra internette bir inşaat şirketine rast geldim. İletişime geçtiğim adam, gelip evi de arsayı da görüp her kolaylığı sağlayacağını söylemişti. Evi size ben yaptırırım demişti. Hatta bize birkaç çelik ev gösterip, bunlar da ben yaptırdım dedi. Ev için proje çıkardı. Öncesinde ise bir anlaşma yaptık ve fiyatın yüzde 40’ını istedi. Eşim emekliye çıkmıştı ve ihtiyat sandığından para çekti. 100 bin liraya evi yapacaktı, peşinat olarak 40 bin lirayı bizi dolandıran adama verdik. Elimde evraklarım da var ama ne yazık ki paramı geri alamıyorum.

“Ben dolandırıldım başkası dolandırılmasın”
Yaklaşık 1, 1 buçuk yıl proje çıkmadı diye bizi oyaladı. Var olan evimi de yıktı. Birkaç kez telefonla aradım ve bu işi yapamayacaksan paramı geri ver dedim. Gün geçtikçe ve konuşmalar sertleştikçe, paranı geri vermeyeceğim ne istiyorsan yap dedi. Bu adam internette birçok insanı kandırdı. Polise de gittim, polis hukuk davasıdır dedi. Birkaç avukatla görüştüm ve avukatlar davayı kazanırsın ama parası olmadığı için paranı ödeyemez dedi. Bu nasıl bir sistemdir. Bu nasıl bir adalettir. Bu dolandırıcı adam, benim gibi çok insanın parasını yedi. Tüm vatandaşlara sesleniyorum, sakın internetten iş yapmayın. Beni dolandırdılar başkalarını da dolandırmasınlar. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474