banner564

Su Dairesi karşı

Kurri Barajı civarına büyük bir site inşa etmeyi planlıyorlar

Su Dairesi karşı
banner598

Güney Kıbrıs’ın en büyük barajı olan Kurri Barajı civarına, büyük bir site inşa edilmesinin planlandığı, ancak Su İşleri Dairesi’nin buna karşı olduğu haber verildi.

Fileleftheros Gazetesi, Kurri Barajı’nın bulunduğu Limasol’a bağlı Alassa köyüne, bin apartman dairesi ve diğer benzeri şeyler inşa edilmesine dair büyük bir kalkınma faaliyetinin gündemde olduğunu yazdı.
Bütün çalışmaların Kurri Barajı yakınlarında gerçekleştirilmesinin planlandığını belirten gazete, Rum Su İşleri Dairesi’nin, bütün bu kalkınma faaliyetiyle ilgili ciddi itirazları bulunduğunu belirtti.
Kalkınma faaliyeti için önerilen özel mülkün, 2008 yılında yapılan başkanlık seçimlerinden iki gün önce, barajın koruma alanı içerisine dahil edildiğini kaydeden gazete, koruma bölgesinin ise seçimlerden iki gün önce, yerleşim bölgesine dönüştürüldüğünü belirtti.
Bu büyük kalkınma faaliyetini, “Alfa Panaretis Golf Club Ltd.” isimli şirketin gerçekleştirmek istediğini aktaran gazete, şu an konunun Çevresel Etki Çalışmaları Komitesi’nde görüşüldüğünü belirtti.

Rum Su İşleri Dairesi’nin, Kurri Barajı’nın varlığından ötürü, bu büyük kalkınma faaliyetine itirazı olduğunu yineleyen gazete, Su İşleri Dairesi’nin, suyun kirlenmesinde artış olabileceğinden söz ettiğini ekledi.

Su kaynaklarıyla ilgili eylem planı

Gazetenin başka bir haberine göre, ise, Rum Tarım, Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı Nikos Kuyalis’in, önceki gün, su kaynaklarının akılcı bir şekilde idare edilmesi ve su kaynaklarının tasarruflu bir şekilde kullanılması için, yedi yıllık bir eylem planı hazırlandığını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2014, 03:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474