banner564

CTP’li kadınlar Girne’de buluştu

Dome Otel’de; “Eğit, İlet, Dönüştür” sloganı altında düzenlenen seminere yoğun katılım oldu

CTP’li kadınlar  Girne’de buluştu
banner598

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) Kadın Örgütü 2014 yılının ilk eğitim semineri dün Girne’de gerçekleşti.

Seminer saat 10.00’da Dome Otel’de; “Eğit, İlet, Dönüştür” sloganı altında Meclis Başkanı Sibel Siber, CTP/BG Genel Başkanı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve CTP/BG Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın’ın açılış konuşmalarıyla start aldı.

Konuşmaların ardından, CTP/BG Milletvekili Doğuş Derya; “Toplumsal Cinciyet Eşitliği”, Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe; “Siyasi Partiler Eşitlik Yasası”, “Cinsiyet Kotası”; “CTP/BG Kadın Örgütü Çalışma Yönetmeliği”; Girne Kadın Örgütü Başkanı Özay Kalyoncu; “Duygu ve Davranışlarımızı Yönetme” ve Öğretim Görevlisi Musa Kocatepe de “Örgütsel İletişim” konularında sunum gerçekleştirdi.

Seminere, Meclis Başkanı Siber, CTP/BG Genel Başkanı Başbakan Yorgancıoğlu ve Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın’ın yanı sıra, CTP/BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, bazı parti yetkilileriyle ilçe kadın örgütlerinin yöneticileri katıldı.

Seminer, bugün de devam edecek.

 

Siber: Güzellikler yaratalım

Meclis Başkanı Sibel Siber yaptığı konuşmada, CTP-BG Kadın Örgütü’nün düzenlediği seminerin önemli olduğunu ifade ederek, “Eğit, İlet, Dönüştür” sloganı adı altında yapılan semine derin anlamlar taşıdığını vurguladı.

“Önce eğitilelim sonra bilgiyi paylaşalım, sonra paylaştığımız bilgiyi daha büyük kitlelere ulaştıralım, güzellikler yaratalım” diyen Siber, yaşam kalitesinin temelinde ve sağlık, trafik, gıda gibi tartışılan her konuda eğitimin bulunduğunu kaydetti.

 

Yorgancıoğlu: Kadınlar her alanda temsiliyet kazanmalı

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise insan yaratıcılığı ve kalitesini geliştirmesi yanında, insanların hayata daha çok şeyler katabilmesini sağlayan böylesine anlamlı seminere katılmanın mutluğunu ifade etti.

Kadın örgütünün düzenlediği seminerin, parti ve kadınların hayatın her alanında daha önemli yerlerde bulunmasını sağlama yönünde üstlendiği önemli bir görev olduğunu kaydetti.

“Dünya nüfusunun yaklaşık yarısını oluşturan kadınların hayatın her alanında temsil edilmesi gerçeğinden hareketle bu tür seminerlerin sürekli yapılması inancındayım. Bu Kapsamda Kadın Örgütü’ne teşekkür etmek istiyorum” diyen Yorgancıoğlu, CTP/BG’nin; Kıbrıs Türk halkının yaşam kalitesini artırma, onu uluslararası hukukun parçası yapma, Kıbrıs sorununda çözüme ulaşma ve kadınları hayatın her alanında daha etkin olmalarını sağlama amacı bulunduğunu vurguladı.

 

Ortak metindeki ilerleme CTP’nin başarısı

Kıbrıs sorununa büyük önem veren partisinin geçmişten bugüne ortaya koyduğu çabaları ve olumlu sonuçlarını herkesin izlediğini ifade eden Özkan Yorgancıoğlu, toplumlararası görüşmelerin esasına geçilmek adına yayınlanması beklenen ortak metin konusunda ilerleme sağlandıysa bunda en büyük katkıyı CTP/BG ile parti temsilcileri koyduğuna işaret ederek, bu konudaki gelişmenin Cumhurbaşkanı Eroğlu’na kalsa bunun mümkün olamayacağını iddia etti.

“Bizler bu ülkede insanlarımızın geleceğe daha güvenle bakması, Kıbrıs sorunun çözülmesi ve çocuklarımızın geleceği güvence altına alması, bölge ve dünyada barışı daha anlaşılabilir kılabilme adına mücadele yürütürken büyük bir sorumluluk taşıdığımızı biliyoruz” diyen Başbakan Yorgancıoğlu, mücadeleyi bu sorumluluk bilinciyle daha ileri taşıma görevleri bulunduğunu kaydetti.

 

 

Sorakın: CTP zor günlerin partisi

 

CTP/BG Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın ise semineri; parti içi iletişimi güçlendirme ve çalışanlara sinerji yaratma amacıyla düzenledikleri belirterek, örgütsel iletişim konusunun önem taşıdığını vurguladı.

“Eğitim çalışmalarını önemsiyoruz. Çünkü siyasetin önündeki en büyük tehlike kendini geliştirememektir” diyen Sorakın, kendini geliştirebilmenin çalışmalara ivme kazandıracağını kaydetti.

CTP/BG için; “zor günlerin partisidir” diyen Sorakın, şu an iktidarda olan partilerinde halkın beklentileri bulunduğunu ifade etti.

Sibel Sorakın, bu yıl yerel yönetimler, gelecek yıl ise Cumhurbaşkanlığı seçimleri bulunduğunu bu nedenle tüm örgütlerin birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2014, 03:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473