banner564

Tarih vermedi

Anastasiadis de toprak düzenlemelerinin yurt dışında yapılacağını açıkladı

Tarih vermedi
banner598
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde ekim ayında dokuz ya da on görüşme yapılacağını, ilerleme sağlanması durumunda ise toprak düzenlemeleri başlığı için üçüncü bir ülkede yeni bir müzakere faslının yapılabileceğini söyledi.
Rum radyosunun haberine göre Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile dün gerçekleştirdiği yaklaşık üç saatlik görüşme sonrasında başkanlık sarayına dönüşünde açıklamada bulundu.
Müzakerelerde ilerleme kaydedilmesi durumunda beşinci başlık olan toprak düzenlemeleri konusunda başka bir müzakere aşamasına geçileceğini, “Akıncı’nın endişeleri nedeniyle” bu aşamanın üçüncü bir ülkede olması ihtimalinin bulunduğunu vurgulayan Anastasiadis, böyle bir durumda Rum Ulusal Konsey üyelerinin de kendisine eşlik edeceklerini ifade etti.
Anastasiadis, toprak düzenlemeleri konusunda da ilerleme sağlanması durumunda bir sonraki aşamanın, garantiler konusunda çoklu konferans gerçekleşmesi olacağını vurguladı.
Garantiler ve garantörler konuları Kıbrıs'ta da tartışılacak mı sorusuna Anastasiades, fikir ve görüş teatisinde (brainstorming) bulunulacağı yanıtını verdi. “Önemli olan, var olan görüş ayrılıklarına odaklanmamızdır. Mümkün düzeyde görüş birliği sağlanması durumunda, toprakla ilgili beşinci başlığa geçebiliriz -ki bu da mülkiyet konusuyla bağlantılıdır.”
 Anastasiades son olarak, “2016 yılı sonuna kadar bir çözümün başarılması yönündeki kararlılığımı yinelemek istiyorum. Tabi Kıbrıs Türk tarafının ve Türkiye'nin de Kıbrıs sorununa toplu bir çözüm bulunması yönünde iyi niyet göstermeleri gerekir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473