banner564

Renkli konseptler tasarlandı

LAÜ’de ortak tasarım çalışmaları atölyesi yapıldı

Renkli konseptler tasarlandı
banner598
   Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Mimarlık Fakültesi, Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu işbirliği ile  üç gün boyunca “Ortak Tasarım Çalışmaları” atölyesi yapıldı.  LAÜ İletişim Bilimleri Fakültesi bahçesinde 20-21 ve 22 Nisan tarihlerinde 09.00-17.00 saatleri arasında yapılan ortak tasarım çalışmasında birbirinden renkli konseptler tasarlandı.
   Mimarlık, İç Mimarlık Bölümü, İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından gerçekleştirilen etkinliğin birinci gününde öğrenciler, fakülte öğretim elemanları Prof. Dr. Tanju Gürkan, Yrd. Doç. Dr. Ferda Kömleksiz, Yrd. Doç. Dr. Çağda Kıvanç Çağanağa eşliğinde “Mekan İçinde Oyun/Oyun İçinde Mekan” atölye çalışması etkinliğini gerçekleştirdiler.



“Beraber çalışmak yaratıcı fikirlerimizi geliştiriyor”
  Gürkan öğrenciler tarafından atık materyallerin kullanıldığı etkinlikte, amaçlarının farklı meslek gruplarının birarada çalışmasını sağlamak olduğunu belirtti. Gürkan, “5-7 yaş grubu öğrencileri için yaratıcı oyunlar tasarlandı. Bu yaratıcı çocuk oyunlarının nasıl bir mekanda oynanması gerektiğini planlayan öğrencilerimiz, mimarlık ve iç mimarlık öğrencilerinin katkılarıyla bu mekanları oluşturuluyor” dedi. Mekan oluşmasında ve oyun sürecinde kullanılacak olan oyun materyallerinin öğrenciler tarafından hazırlandığını belirten Gürkan, öğrenci projelerinin çalışma aşamasının hocalar rehberliğinde kurgulandığını dile getirdi. 
   Ortak tasarım çalışmasıyla ilgili görüşlerini belirten öğrenciler, işbirliğine dayalı olan bu atölye çalışmalarının kendileri için grup çalışmasına, yaratıcı fikirler sunulmasına olanak sağladığını dile getirdiler ve bu çalışmalardan dolayı memnun olduklarını söylediler.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474