banner564

Bayrama yağmur engeli

Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt’taki 23 Nisan törenleri ileriki bir tarihe ertelendi

Bayrama yağmur engeli
banner598
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt’taki törenleri ileriki bir tarihe ertelendi.
Gazimağusa’daki törenler havanın uygun olması nedeniyle gerçekleştirilirken, İskele’de ise salona alındı. 
Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecek nesillere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma kararlılığında olduklarını belirterek, “KKTC ve Anavatanımız Türkiye’ye olan bağlılığımızı, devletimizi ve cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatma gayreti içinde olacağız” dedi.
Berova, geleceğin teminatı çocuklardan da, Atatürk’ün yaptığı; “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizlersiniz. Kendinizin ne kadar mühim ve kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz” hitabını unutmamalarını istedi.
Berova, “bugünü anlamlandıran” çocukların ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. 

Park Near East’teki karnaval da ertelendi
“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla Park Near East’te önceki gün başlayan “Kıbrıs Çocuk Karnavalı 2015”, elverişsiz hava koşulları nedeniyle Mayıs’a ertelendi.
YDÜ açıklamasına göre, ilk gününde ülkenin dört bir yanındaki okullardan gelen 10 binin üzerindeki çocuğu ağırlayan Kıbrıs Çocuk Karnavalı’nın 2. Gün etkinlikleri, “hava muhalefeti” nedeniyle “Organizasyon Komitesi” kararıyla Mayıs ayına ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474