Güney Kıbrıs’ın Larnaka Havalimanı’nda gümrük yetkilileri, iki yolcunun bagajında beyan edilmemiş ve toplam 54 bin Euro değerinde lüks eşya tespit etti. Gümrük departmanından yapılan açıklamaya göre, yolcuların Rus asıllı ve Kıbrıs vatandaşı olduğu, İsviçre’den geldikleri belirtildi.
Risk değerlendirmesinin ardından bagajları detaylı olarak inceleyen gümrük yetkilileri, gerekli gümrük vergileri ve KDV ödenmesi gereken eşyaları buldu. İlk yolcunun bagajında, 40 bin 000 Euro değerinde lüks bir kol saati tespit edilirken, ikinci yolcunun bagajında yaklaşık 9 bin 400 Euro değerinde bir lüks kol saati ile 4 bin 500 Euro değerinde kayak kıyafeti ve ayakkabısı bulundu.
Gümrük yetkilileri, yolculara gümrük muafiyetini aşan malları varışta beyan etme yükümlülüklerini hatırlattı. Yetkililer, beyan edilmeyen yüksek değerli eşyaların tespiti ve gerekli ödemelerin sağlanmasının hem vergi düzeni hem de yasal sorumluluk açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Tümüne el konuldu
Larnaka Havalimanında gümrüğe beyan edilmeyen lüks eşyalar ele geçirildi
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Mahkeme 06.03.2026
Girne Kaza Mahkemesi
Girne Kaza Mahkemesi Dava No: 1097/ 2022
Girne Aile Mahkemesi
Gazimagusa Kaza Mahkemesi Tereke ilanı 20/25
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER



