banner564

‘Uzak değiliz’

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, deniz, hava ve kara kuvvetleri ile Rum ordusunun bir ‘gerçek’ için çalıştığını söyledi

‘Uzak değiliz’
banner598

 Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Yunanistan Millî Savunma Bakanı Panos Kammenos, hava, deniz ve kara kuvvetlerinin, Rum ordusuyla birlikte çalışmalarından söz ederek ‘gerçek’ için çalıştıklarını söyledi. Kammenos “Yunanistan uzak değil” diyerek, Rumlara savunma konusunda güvence vermeye çalıştı.

   Fileleftheros gazetesinin haberine göre; Yunan komandoların Kıbrıs’a getirilmesi maksadıyla düzenlenen “Niki” (Zafer) kod adlı operasyon anısına “Stelios Mavrommatis” kışlasında bir tema-müze oluşturuldu. Müzenin açılışı “Niki” operasyonuna katılıp hala hayatta olanlar ve Yunanistan Millî Savunma Bakanı Kammenos’un  da katılımıyla yapıldı. 
   Açılışta yaptığı konuşmada “Tek birimiz dahi henüz hayattayken kimse  ulusal egemenliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü reddedemez” diyen Kammenos, operasyona katılıp halen hayatta olan Yunan komandolara hitaben şunları söyledi:
    “Yunan askerler Helen milletinin var olduğu her yerde  mücadele ediyor. Geleneği devam ettiriyor ve  ister burada Kıbrıs’ımızda olsun,  ister ana vatan Yunanistan’da, Helen halkına, Helen milletine  Helen Silahlı Kuvvetleri’nin her türlü tehdide karşı hazır olduğunu teyit ediyorlar.”
    Panos Kammenos devamla “Kıbrıs uzak değil.  ölenlerin ve bugün burada olanların anısına bütün gerçeği açıklamak zorundayız. Gerçek belki bazıları için zor olabilir. Ama bu yüzden, yeminine sadık kalmayanların bu yönlerini aydınlatmayıp  Helen ulusunun tarihini karanlık altında bırakamayız” ifadelerini kullandı.
    Görevde bulunduğu üç buçuk yıldır Yunanistan Milli Savunma Genelkurmaylığı ve Hava, Kara ve Deniz komutanlıklarıyla birlikte Rum Yönetimi ile işbirliği içerisinde, sözünü ettiği “gerçeği” yeniden ortaya koymaya çalıştıklarını söyleyen Kammenos “ulusa 44 yıldır yapılanlar adına büyük bir özür diliyoruz” dedi. 
   “Niki” operasyonunda “dost” ateşiyle düşürülen ve düştüğü yere (Yunan Askerî Mezarlığı) gömülen “Noratlas” tipi nakliye uçağı önceki yıllarda, gömüldüğü yerden çıkarılmıştı. Geçen haftalar içerisinde Yunanistan’dan aynı tipte yeni bir uçak getirilerek aynı yere monte edildi. Gazete bugün de Yunan Askerî Mezarlığı’nda, 21 Temmuz 1974’te ölen 32 Yunan komandosu için tören düzenleneceğini yazdı. 
    Fileleftheros Kammenos’un konuşmasını okurlarına “Panos Kammenos’tan Sert Mesaj – Kıbrıs Uzak Değil” başlığıyla aktardı.  

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2018, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473