banner564

Uluçay: Yapıcı  yaklaşım sürecek

Oktay, Kıbrıs’ta çözüm yönünde ortak çabaların da devam edeceğini söyledi

Uluçay: Yapıcı  yaklaşım sürecek
banner598

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı kabul etti

Fuat Oktay görüşmede yaptığı konuşmada, Türkiye’de yeni bir sisteme geçildiğini ve yeni dönemde iki ülke arasındaki ilişkilerin daha güçlü olacağını, Kıbrıs’ta çözüm yönünde ortak çabaların da devam edeceğini söyledi.
Adada bir çözüme Rum tarafının engellemeleriyle henüz ulaşılamadığını kaydeden Oktay, “Kıbrısta farklı adımların atılması anlamında, özellikle ekonomik ve mali anlamda Kıbrıs’ın bir cazibe merkezine dönüşüyor olması önemli” dedi.
Teberrüken Uluçay ise, “Barışın değerini bilen bir halk olarak bugün sağlanmış huzur ve güven içerisinde 20 Temmuz kutlamalarında dünyaya barış mesajları vermekteyiz” dedi
Kıbrıs sorununa çözüm sağlanabilmesi için yıllardan beridir Kıbrıs Türk halkının Türkiye ile birlikte yapıcı yaklaşım içerisinde çalışmakta olduğunu, Kıbrıs Türk kesiminin her zaman yaklaşımı ve müzakerelerde ortaya koyduğu önerilerin yapıcı olduğunu kaydeden Uluçay, “Sonuç odaklı bir zemin oluşması halinde bir sonuç elde edilebileceğini düşünüyoruz” dedi.

İYİ Parti Milletvekili Sezgin'i kabul etti
Öte yandan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, İYİ Parti Milletvekili Aydın Sezgin’i kabul etti.
 Uluçay, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisi mensuplarının KKTC’ye her zaman ilgi gösterdiğini bundan dolayı müteşekkir olduğunu ifade etti.
Aydın A. Sezgin ise, ilk kez 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katıldığını, bunun kendisinde heyecan yarattığını ifade etti.
Sezgin, Kıbrıs Türklerinin haklı davasının Türkiye'nin de milli davası olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2018, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473