banner564

Hükümet kararlı

Erhürman, sosyal ve ekonomik kalkınma hamlesi ile uluslararası alanda görünür olma çabasından asla vazgeçilmeyeceğini vurguladı

Hükümet kararlı
banner598

 Tuğçe Ülkü AYDIN  

Başbakan Tufan Erhürman, Kıbrıs Türkü’nün hak ettiği uluslararası alanda temsil edilme olanaklarına sahip olması gerektiğini söyleyerek, sosyal ve ekonomik kalkınma hamlesi ile uluslararası alanda görünür olma çabasından asla vazgeçilmeyeceğini vurguladı.
Başbakan Erhürman, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere adada bulunan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile TBMM Başkan Vekili Levent Gök ve beraberlerindeki heyetleri kabul etti.
Başbakan Tufan Erhürman da Oktay ve Gök’ü kabulünde yaptığı konuşmada, her zaman olduğu gibi, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nda da Türkiye’nin Kıbrıs Türkü’nün yanında olduğunu göstermesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Erhürman, TC Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a selamlarını ileterek, yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi ve kabinenin Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni etti.
Başbakan Erhürman, Kıbrıs Türk halkının geçmişten bu güne kadar çözüm için çok ciddi ve çok samimi çabalar ortaya koyduğunu, bunun uluslararası topluluk tarafından da artık çok iyi bilindiğini söyledi.
Erhürman şöyle devam etti:
“Kıbrıs Türk halkı çözüm için çok ciddi ve çok samimi çabalar gösterdi. Bu uluslararası topluluk tarafından artık çok iyi biliniyor. Ancak, uluslararası ilişkilerin çeşitli ihtiyaçları belli ki zaman zaman  değişebiliyor ve görmezden gelmeler sonucunu doğurabiliyor. Genel olarak böyle bir dengeci yaklaşımla, sanki iki taraf aynı çabayı göstermiş, ya da iki taraf aynı derecede sorumluymuş gibi raporları hazırlamaya devam ediyorlar. Ama ben özellikle Crans Montana’da yaşananlar sonrasında artık Türk tarafının ne kadar ciddi ve samimi çaba gösterdiğini bildiklerini, gördüklerini kendi adıma biliyorum.”
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türkü’nün çözüm odaklı arayışlarında da Türkiye’nin yanlarında olacağını dile getirerek, “Kıbrıs Türkü’nün çözüm arayışlarında da her zaman sonuna kadar yanlarında olacağız. Her zaman çözümün taraftarı olduk. Her zaman sonuna kadar gayret sarfettik. TC-KKTC olarak üzerimize düşeni yaptık ama her seferinde ne yazık ki Rum tarafının farklı engellemeleri ile çözüme bir türlü ulaşılamadı” dedi.
Levent Gök de, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44. Yıldönümü nedeniyle adada bulunduklarına dikkat çekerek, Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın sevgi ve selamlarını getirdiklerini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2018, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474