banner564

Yatırımcı çekecek

Rum hükümeti, tıbbi amaçlı esrar yetiştirilmesiyle ilgili yasa tasarısını onayladı

Yatırımcı çekecek
banner598
Rum Bakanlar Kurulu, Kıbrıs’ta tıbbi esrarın yetiştirilmesi ve bulunması ile ilgili bir tasarıyı onayladı.
    Rum Haber Ajansı’na göre; dün Başkanlık Sarayında Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’in başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Yorgos Pamboridis, söz konusu yasa tasarısının onaylanmasının hedefinin, adaya hem tıbbi esrarın yetiştirilmesi hem de bulunurluğu konusunda verilecek izin için yabancı yatırımcıların ve sermayenin çekilmesini, ilaç sektörü ve sanayiinde araştırma ve geliştirmeyi teşvik etmek olduğunu söyledi.
   Bakan devamla, söz konusu yasa tasarısının ‘yenilikçi bir yasa tasarısı’ olduğunu ve Kıbrıs’a önemli yatırımlar çekmek için gerekli yasal çerçeveye sahip olması için Temsilciler Meclisi tarafından onaylanmasını diledi.
 Soruları yanıtlayan Rum Bakan, bu alan için uzmanlık ve teknik bilgi  “know-how” gerekliğine işaret ederek Kıbrıs Rum  hükümetinin amacının yabancı yatırımcıları çekmek ve yeni istihdam olanakları yaratmak olduğunu belirtti.
    Tıbbi esrarın yetiştirilmesi ve bulunmasının “önemli gelişme ölçüsü” olarak niteleyen Sağlık Bakanı, dünyada yalnız bazı ülkelerde söz konusu yasanın uygulandığını belirtti.
    Bakan, Tıbbi esrarın yetiştirilmesi için Kıbrıs’ın gerekli iklim koşullarına sahip olduğundan dolayı Kıbrıs’ın bölgede konu üzerinde bir öncü olabileceğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473