banner564

Sendikalar tepkili

Eski KTHY ve ETİ çalışanlarının maaş ve kademe intibakları konusunda adım atılmadığı gerekçesiyle başbakanlık önünde eylem yapıldı

Sendikalar tepkili
banner598
Kamu-Sen ile Hava-Sen, kamuya istihdam edilen eski KTHY ve ETİ çalışanlarının maaş ve kademe intibakları konusunda dün Başbakanlık önünde pankartlı eylem ve ortak basın açıklaması yaptı.
Eylemde, Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş ile Hava-Sen Başkanı Buran Atakan konuşma yaparken, ortak basın açıklamasını ise Kamu-Sen Genel Sekreteri Metin Atan okudu.
Yapılan açıklamalarda, Hükümet, Başbakan ve CTP-BG’nin izlediği tutum ve politikalar eleştirildi.
Yaklaşık 50 civarında eski KTHY ve ETİ çalışanının katıldığı eylem, basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi.
Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş eylemde yaptığı konuşmada, hükümet, Başbakan Özkan Yoprgancıoğlu ve CTP-BG’yi eleştirerek, Özelleştirme Yasası kapsamında kamuda istihdam edilen eski KTHY ve ETİ çalışanlarının maaş ve kademe intibaklarıyla ilgili CTP-BG’li milletvekilleri tarafından hazırlanan yasa tasarısının bir an önce Meclis’ten geçmesini talep etti. 
Özkardaş “Yasa ya geçecek, ya da sandığa gömülecekler” ifadelerini kullandı.


Atakan: Yaşattıklarının hesabını verecekler
Hava-Sen Başkanı Buran Atakan ise eski KTHY çalışanlarının yaklaşık 5 yıldan beri sokaklarda olduğunu anımsatarak, geçmişte kendileriyle “Meclis ve çadır”da birlikte hareket edenlerin bugün iktidarda bulundukları ve attıkları imzaya da sahip çıkmadıklarını savundu.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun ana muhalefet dönemindeyken söylediklerini, CTP-BG milletvekilinin yasa önerisi hazırlayarak Meclis sunduğunu yasa tasarısını ve “bu insanlara yapılan Anayasa ve eşitlik ilkesine aykırı” şeklindeki açıklamaları anımsatan Atakan, söz konusu açıklamaların geçmiş seçim dönemindeyken yapılanlar olduğunu ve şu an yine bir seçim döneminde bulunduklarını söyledi.
“Bize yaşattıklarının hesabını vermek zorundadırlar” diyen Atakan, şu an iktidarda bulananların geçmiş verdikleri vaat ve sözler sayesinde hükümete geldiklerine vurgu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473