banner564

Yerini açıklamadı

Neofitu, Akıncı ile KKTC Cumhurbaşkanlığında yemek yemediğini iddia etti

Yerini açıklamadı
banner598
 Güney Kıbrıs’ta iktidar partisi DİSİ Genel Başkanı Averof Neofitu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Cumhurbaşkanlığı sarayında yemek yemediğini iddia etti. 
   Politis gazetesi, Rum kesiminde yayımlanan “Kipriako Pontiki” isimli haftalık gazetenin, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile DİSİ Başkanı Averof Neofitu arasındaki görüşmenin Cumhurbaşkanlığında yapıldığına dair haberi üzerine, DİSİ partisinin açıklama yaptığını ve bunu kesin bir dille yalanladığını yazdı.
   Gazeteye göre DİSİ partisi açıklamasında  “Başkan Averof Neofitu’nun, Kıbrıs Türk lideri Sayın Mustafa Akıncı ile sözde yasadışı ‘başkanlık sarayındaki’ ofisinde bir görüşme yaptığına ilişkin iddiaları kesin bir dille yalanlıyoruz. Sayın Neofitu hiçbir zaman, herhangi biriyle, bahse konu binada herhangi bir görüşme yapmamıştır” denildi.
   Gazete bahse konu haberin üzerine, DİKO, EDEK, Çevreciler ve Dayanışma Hareketinin, Neofitu’ya saldırdıklarını ekledi.
   Fileleftheros gazetesi ise “DİSİ Yalanlıyor Ama Konuya Netlik Kazandırmıyor- Averof’u Yemeğin Nerede Olduğunu Kendilerine Söylemeye Çağırıyorlar” başlıklarıyla yayımladığı haberinde, DİSİ partisinin görüşmenin Cumhurbaşkanlığında gerçekleştiğini yalanlayan bir açıklama yaptığını, fakat Neofitu’nun, Akıncı’yla nerede görüştüğünü ise açıklamadığını yazdı.
   Haber Alithia gazetesinde ise “Averof Yalanlıyor- Hiçbir Zaman Sözde Başkanlığa Gitmedim” başlığıyla yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2017, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474