banner564

Zengillik hayali

12. parselde yer alan petrolden Rumların payına düşecek miktarın 60 milyar Euro olduğu iddia ediliyor

Zengillik hayali
banner598

 Rum yönetiminin tek yanlı ilan ettiği sözde Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) içindeki 12. parselde, 24 bin 600 ayak derinlikte; 1,2 ile 1,4 milyar varil arasında petrol bulunduğu ve Rum kesiminin bundaki payının değerinin 60 milyar Euro olarak hesaplandığı  belirtildi.

   Fileleftheros Gazetesi, Noble, Delek ve Avner şirketlerinin faaliyette bulunduğu 
12.i parselde yapılan ve kısa zaman önce tamamlanan 2 ve 3 boyutlu detaylı sismografik araştırmaların, bu sonuca işaret ettiğini yazdı.
   Verilerin tam anlamıyla analiz edilmesinin, en geç 2014 yılının Nisan ayına kadar tamamlanacağını kaydeden gazete, esas görüntünün şekillendiğini ve bundan önemli sapmalar meydana gelmesinin beklenmediğini belirtti.
   “12. parselde önemli miktarda petrol bulunduğuna dair görüntünün, ortamın esaslı bir şekilde değişmesi anlamına geldiğini de aktaran gazete, petrolden istifade edilmesi için, zaman alıcı çalışmalar yapılmaması gerektiği gibi, milyarlık yatırımlara da gerek olmadığına işaret etti.
   Noble Energy şirketinin, geçtiğimiz hafta yaptıkları görüşmede Rum Yönetimi Başkanı Nikos Kaçak Bahis Anastasiadis’i bugüne kadarki bilgilerden haberdar ettiğini kaydede gazete, analizler tamamlanana kadar bazı kuşkular olduğunu yazdı.
   Haberde, Noble Energy şirketinin,  ABD’de, dünyadaki büyük bankalar ve yatırım şirketlerinin analistleriyle yapacağı toplantıda, kendilerine, “Kıbrıs’la” ilgili yeni unsurlar sunmasının beklendiği aktardı.

İyimser görüntü

   Haberde, 12. parseldeki 2 ve 3 boyutlu sismografik araştırmaların bugüne kadarki analizinin, “Kıbrıs’a” ilişkin oldukça iyimser bir görüntü verdiği, aynı zamanda bu durumun bugüne kadarki verileri de önemli ölçüde değiştirdiği belirtildi.
   Gazete, Teksas’ta Noble Energy şirketi ile birlikte verileri yorumlayan uzman şirketlerin, hali hazırda, 12. parselde 24 bin 600 ayak (yaklaşık 7 bin 500 metre) derinlikte, doğal gaz yataklarının altında, 1,2 ile 1,4 milyar varil arasında, çok iyi perspektiflere sahip petrol yatakları olduğu sonucuna ulaştıklarını yazdı.
   Sismografik verilerin bugüne kadarki analizinin, bu petrol yataklarından istifade edilmesi konusundaki perspektiflerin çok iyi olduğunu gösterdiğini kaydeden gazete, uzmanların hesaplamalarına dayanarak, bunun, yapılan anlaşmalar uyarınca, Rum kesiminin payına yaklaşık 60 milyar Euro gelir düştüğünü belirtti.

6 yeni doğalgaz yatağı

   Gazete, ayrıca,  2 ve 3 boyutlu sismografik araştırmaların verilerinin analizinin, 12. parseldeki “Afrodit” yatağındaki teyit sondajının sonuçlarının, doğal gaz miktarları açısından gerçeğe çok yakın olduğunu gösterdiğini, aynı zamanda 12. parselde istifade edilebilir şekilde en az 6 küçük doğal gaz yatağı daha bulunduğunun teyit edildiğini yazdı.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2013, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473