banner564

İbret verici ceza aldı

İskân Dairesi’nin eski müdürlerinden Öztan Özenergün, görevini kötüye kullanma ve sahte evrak düzenleme suçlarından 4 yıl hapse mahkum oldu

İbret verici ceza aldı
banner598

Çiğdem AYDIN

İskân Dairesi’ne 25 Şubat 2004 tarihinde müdür olarak atanan ve görev yaptığı bir yıllık süre içerisinde görevini kötüye kullanarak birçok yolsuzluğa karışan Öztan Özenergün hakkındaki dava karara bağlandı. 
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'den yargılanan sanık 4 yıl hapse mahkum edildi.
Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Vedia B. Barkın, Rauf Kürşat huzurunda yaklaşık 3 ay süren duruşmaların ardından mahkeme heyetinin oy birliği ile vermis olduğu kararı Yargıç Kürşad okudu. Yargıç sanık lehine ve aleyhine olan hususları değerlendirdiklerini ancak sanığın bulunduğu pozisyon itibari ile kamuda hizmet verdiği dönemde görevini kötüye kullandığını ve bu gibi suçlara hoş görü ile yaklaşamayacaklarını belirtti. 

Sağlık durumu hafifletici neden…
Yargıç Kürşat, sanığın yaşını, sağlık durumunu ayrıca suçun işlendiği tarihten bugüne 12 yıl gibi bir süre geçmesini lehine hafifletici sebeb olarak değerlendirdiklerini söyledi. 
Yargıç Rauf Kürşad, sanık aleyhine getirilen toplam 63 davanın 47’sinden beraat ettiğini ancak 16 davadan ise suçlu bulunduğunu ifade ederek, sanığın sahte evrak düzenleme ve görevini kötüye kullanma suçlarından ötürü 4 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2016, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474