banner564

19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Berova, Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 96. yıldönümü olduğunu söyledi

19 Mayıs coşkuyla kutlandı
banner598
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasının anısına Türk gençliğine armağan ettiği “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” dün Türkiye’yle birlikte KKTC’de de tören ve etkinliklerle kutlandı.
Etkinlikler, sabah saat 07.50’de Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın BRT’de yaptığı konuşmayla başladı.
Lefkoşa’daki ilk tören saat 08.15’de, Atatürk Anıtı’nda yer aldı.
Çelenk konulmasıyla başlayan tören, Anıtkabir’den getirilen toprağın GKK’ya bağlı subay tarafından Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla devam etti ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sona erdi.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Lefkoşa Atatürk Stadyumu’nda yer alan gösterilerle kutlandı.
Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İsmail Bozkurt, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, bazı bakanlar ve milletvekilleri, kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Stadyumdaki tören, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ile birlikte gençlerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Anıtkabir'den getirilen toprak Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Akça tarafından Cumhurbaşkanı Akıncı’ya teslim edildi. Cumhurbaşkanı Akıncı, Türk ve KKTC bayraklarına sarılı toprağı öperek teslim aldı.
TMK öğrencisi Berk Çomunoğlu’nun “Ataya sesleniş” konuşmasının ardından yine TMK öğrencisi Çağatay Doğan, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova konuşmasında, 19 Mayıs’ın, Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 96. yıldönümü olduğunu söyledi.
Berova’nın konuşmasının ardından ise resmigeçit yapıldı ve tören gösterilerle sona erdi.

Güzelyurt’ta da törenlerle kutlandı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü Güzelyurt’ta da kutlandı.
Törene Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, askeri erkân, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, milletvekilleri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, siyasi parti, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile okullar katıldı.
Güzelyurt’taki ikinci tören Zafer Stadyumu’nda gerçekleşti. Saat 09.30’da protokol tarafından gösteri grupları selamlandı.


Siber: Birlik ve beraberliğe anlam katan duygular…

Öte yandan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniye dün de mesajlar yayınlandı.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, geleceğin, gençlerin de enerjisiyle harmanlayarak şekillendirilmesi gerektiğini belirterek, “Birlik ve beraberliğe anlam katan öz duygularla hareket edilmesine ihtiyaç duyulan bugünlerde hassasiyetle adımlar atılması gerekir” dedi.

Taçoy: Gençlik, geleceğimizin teminatıdır
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, gençliğin bu günlerin sigortası, geleceğin de teminatı olduğunu kaydetti.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Taçoy, tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919’un, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü gün olduğunu belirtti.


Özgürgün: 19 Mayıs güneşi hep aydınlatacak

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türkü’nün geleceğe uzanan yolunu 19 Mayıs güneşinin hep aydınlatacağını belirterek, “Bu coğrafyada sonsuza dek özgür ve egemen olarak yaşanacağına yürekten inanıyorum” dedi.
Özgürgün, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. Yıldönümünü büyük bir coşku ve heyecan içinde kutladıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474