banner564

Uluçay: İşbirliği gelişmeli

Djumabekov’i kabul eden Uluçay, Kuzey Kıbrıs’ta eğitim alan Kırgız öğrencilerin varlığının önemine vurgu yaptı

Uluçay: İşbirliği gelişmeli
banner598
İçişleri Bakanı ve Dışişleri Bakanı Vekili Teberrüken Uluçay, KKTC’de temaslarda bulunan Kırgızistan-KKTC Dostluk Grubu Başkanı ve Ata Yurt Partisi Grup Başkanı Dastanbek A. Djumabekov’i kabul etti.
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Uluçay, önceki gün gerçekleşen kabuldeki konuşmasında, ekonomik alanda yapılacak işbirliğinin yanında ülkede eğitim alan Kırgız öğrencilerin varlığının da önemli olduğunu söyledi.
Teberrüken Uluçay, Kırgızistan milletvekilleriyle parlamento başta olmak üzere Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı’nın Kıbrıslı Türklere destek olmasının, müzakerelerin yeniden başladığı bugünlerde Kıbrıs Türk tarafının elinin güçlenmesine yardımcı olacağını dile getirdi.
Dastanbek A. Djumabekov de konuşmasında, KKTC ile Kırgızistan arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi amacıyla bu ziyareti yaptığını söyledi.
Djumabekov, Kırgızistan halkı ile KKTC halkının dininin, dilinin ve yüreğinin bir olduğuna işaret ederek, bunun için de her zaman KKTC halkını kardeşleri gibi gördüğünü kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474