banner564

2 gün içerideler

Arkadaşlarını öldüresiye dövüp parasını gaspettikten sonra kayıplara karışan Nijeryalılardan ikisi daha yakalananrak yargı huzuruna çıkarıldı

2 gün içerideler
banner598
Nijerya uyruklu Chıcuke Aoback’ı ciddi şekilde darp edip, parasını aldıktan sonra arabaya bindirip baygın bir şekilde boş bir araziye atıp kaçtıkları iddia edilen üç Nijerya uyruklu zanlıdan diğer ikisi Opamipo Ayankoya ve  Jeseph Agbi de yaklanarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlıların soygun, insan kaçırma ve ciddi darp suçlarını işledikleri açıklandı. Polis, olay tarihinde zanlılar Opamipo Ayankoya, Jeseph Agbi ve önceki gün tutuklanan İbrahim Koloda’nın arkadaşları olan Chıcuke Aoback’ın, FS 167 plakalı araçla yolunu kesip, zorla araca bindirdiklerini anımsattı.  Polis, üç zanlının Chıcuke Aoback’ı Küçük Kaymaklı Spor Salonu yakınlarına götürüp araçtan indirdikten sonra ciddi bir şekilde darp ettiklerini açıkladı. 

4 bin Euro’sunu aldılar...
Polis, zanlıların Chıcuke Aoback’ın üzerinde bulunan 4 bin Euro para ile cep telefonunu aldıktan sonra baygın bir şekilde olan Chıcuke Aoback’ı aracın bagajına koyup UKÜ arkasındaki toprak alana bırakıp kaçtıklarını ifade etti.

Polise yardımcı oldular
Polis olayla ilgili zanlı İbrahim Koloda’nın 2 Ağustos tarihinde mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındığını, zanlının soygun suçu hariç ciddi darp ve insan kaçırma suçlarını kabul ettiğini ve ifade vererek polise yardımcı olduğunu söyledi. Polis,   diğer zanlılar Opamipo Ayankoya ve zanlı Jeseph Agbi’nin de soygun suçu hariç diğer iki suçlamayı kabul ettiklerini ve gönüllü ifade vererek polise yardımcı olduklarını açıkladı.Zanlı Opamipo Ayankoya’nın kullanımındaki FS 167 plakalı araçta Aoback’a ait olduğuna inanılan kan örnekleri bulunduğunu, soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğunu kaydeden polis, iki zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme haklarında soruşturma yürütülen zanlıların 2 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473