banner564

20 gün yatacaklar

Suriyeli iki kadını sahte kimlikle Kuzey Kıbrıs'a sokan Süleyman Özgüç ile suç ortakları Mehmet Kızılaslan, Selahattin Yıldız cezaevine gönderildi

20 gün yatacaklar
banner598
Güney Kıbrıs’a gitmek isteyen Suriyeli iki kadına sahte TC kimliği hazırlayıp KKTC’ye soktuğu tespit edilen Süleyman Özgüç ile suç ortakları Mehmet Kızılaslan, Selahattin Yıldız ve Suriyeli A.R.(K-24) ile S.M.(K-19) dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada soruşturmanın tamamlandığı belirtilerek teminat talep edildi.
Polis, zanlı Süleyman Özgüç’ün Türkiye’de Suriye uyruklu A.R.(K-24) ve S.M.(K-17) Kuzey Kıbrıs üzerinden Güney Kıbrıs’a kaçırmak amacı ile zanlı Mehmet Kızılaslan ve zanlı Selahattin Yıldız ile para karşılığında anlaştığını söyledi. Polis, anlaşma gereği zanlı Özgüç’ün zanlı Kızılaslan’ın eşine ait TC kimlik kartına Suriye uyruklu zanlı A.R’nin fotoğrafını ve A.D isimli bir kadının TC kimlik kartına ise Suriye uyruklu zanlı S.M’nin fotoğraflarını yapıştırıp sahtelediğini belirtti. Polis, zanlılar Yıldız, Özgüç ve Kızılaslan’ın hep beraber 21 Ekim tarihinde zanlı S.M’yi zanlı Kızılaslan’ın eşi olarak, zanlı R.A’yı ise zanlı Yıldız’ın kız arkadaşı olarak KKTC’ye soktuklarını belirtti. Polis, KKTC’ye sahte kimlik ile giriş yapan iki Suriyeli ile onların girişine yardım eden üç zanlının aynı gün Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Zanlıların mahkeme emri ile 6 gündür tutuklu bulunduklarını kaydeden polis, davalarında hazır olmaları için teminata bağlanmalarını talep etti.
Mahkemede kimlikte yaşı 17 olarak yazılan Suriyeli mülteci S.M’nin aslında 19 yaşında olduğunu, babasının kimliğe iki yaş küçük kaydettirdiğini söylemesi üzerine yargıç, Suriyeli iki zanlıyı bir haftalığına, diğer zanlılar Süleyman Özgüç ile suç ortakları Mehmet Kızılaslan, Selahattin Yıldız’ı 20 günlüğüne cezaevine gönderdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473