banner564

201 kare çekti

Mağusa Limanı’nda askeri birliğin fotoğraflarını çektiği esnada suçüstü yakalanan Mehmet Besimoğlu’nun tam 16 kez aynı noktada görev yaptığı bildirildi

201 kare çekti
banner598

 Suna ERDEN

Rumlar için casusluk yapmakla suçlanan ve Mağusa Limanı’nın içinde bulunan askeri birliğin fotoğraflarını çektiği esnada suçüstü yakalanan 70 yaşındaki Mehmet Besimoğlu hakkındaki soruşturma sürüyor. Canbulat Müzesi’nin surları üzerine  çıkıp gizlice fotoğraf çektiği esnada askerler tarafından tespit edilen ve yakalanacağını anlayınca hafıza kartını yutmaya çalışan zanlının 16 farklı tarihte aynı yerde toplam 201 fotoğraf çektiği belirlendi.
Mesele ile ilgili soruşturma sürerken, zanlı dün ek tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Mehmet Besimoğlu’nun, 28 Ağustos 2018 tarihinde saat 11.00 sıralarında Mağusa Surlariçi’nde Canbulat Müzesi’nin surlarına çıkıp, dijital fotoğraf makinesiyle Mağusa Limanı’nın içinde bulunan askeri birliğin fotoğraflarını çektiği esnada yakalandığını söyledi. 
Polis, zanlının tasarrufundaki dijital fotoğraf makinesinin içinde, askeri araçlar ve personelin fotoğraflarını çektiğinin belirlendiğini açıkladı. Zanlının askeri birliğin fotoğraflarını bir Rum’a vermek için çektiğini itiraf edip, gönüllü ifade verdiğini kaydeden polis, zanlının Rum hattının olduğunun belirlendiğini ve Rum şahısla yaptığı telefon görüşmelerinin belirlendiğini açıkladı.
Zanlının evinin arandığını ve birçok cep telefonu, dijital fotoğraf makineleri ile laptopun bulunarak emare alındığını belirten polis, zanlının mahkemeye çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk emri alındığını söyledi.

16 farkı tarihte aynı yerde
Bu süre içerisinde yapılan soruşturmada zanlının 16 farklı tarihte, surların üzerinden toplam 201 fotoğraf çektiğinin belirlendiğini ve fotoğrafların emare alındığını aktaran pols,  zanlının fotoğrafları verdiği tespit edilen Rum şahsınü, önceki gün sabah 09.00’da tutuklu olan zanlıyı aradığının da tespit edildiğini söyledi. Polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek,  zanlının 6 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Polisin ardından söz alan zanlı avukatı ise Besimoğlu’ndan alınan ifadenin gönüllü olmadığını savundu. Avukat ayrıca 70 yaşındaki müvekkilinin doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.  Mahkeme zanlı hakkında 6 gün ek tutukluluk kararı verirken, doktor kontorlünden geçirilmesine de direktif verdi. 

Rm basınına yansıdı

   Bu arada casusluk haberi Rum basınına da yansıdı.
   Haravgi gazetesi “Kıbrıslı Türk Casusluk Yapmakla İtham Ediliyor” başlığıklı haberinde, söz konusu Kıbrıslı Türk’ün “casusluk” yaptığını kabul ettiğini ve fotoğrafları Rum arkadaşına vereceğini söylediğini yazdı.
   Haber diğer gazetelerde şu başlıklarla yansıtıldı:
   Fileleftheros gazetesi: Kıbrıslı Türk Rumlar Aleyhinde Casusluk Yapmakla Suçlanıyor
   Alithia gazetesi: Kıbrıslı Türk’ü Rumların Casusu Olarak tutukladılar
   Politis gazetesi: Mağusa’da Askerleri Fotoğraf Çekiyordu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474