banner564

25 milyon borç var

Maaşlarını alamayan Gazimağusa Belediyesi çalışanları uyarı grevi yaparken, belediye başkanı Arter ekonomik kriz nedeniyle tahsilatta sıkıntıların yaşandığını söyledi

25 milyon borç var
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK-Çiğdem AYDIN

   Gazimağusa Belediye çalışanları ayın 15’inde ödenmesi gereken maaşların ve geriye dönük ek mesai ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle dün 2 saatlik uyarı grevi yaptı. Greve katılanlar, son 3 aydan beri maaşların düzenli ödenmemesinden yakındı ve belediyenin mali durumunun kötüye gittiğini söyledi.
   Diyalog’un görüşlerine başvurduğu Belediye Başkanı İsmail Arter ise, yaşanan ekonomik krizin vatandaşları olumsuz yönde etkilediğini ve tahsilatta zorlandıklarını söyledi. Arter, belediyenin 10 milyon dolayında borcu olduğunu kabul ederken, bir program dahilinde ödeme yaptıklarını belirtti.
   Gazimağusa Belediye binası önünde toplanan yüzlerce çalışan, greve destek verirken, Mağusa Türk Genel İş Sendikası Başkanı Halil Karagil, basına bir açıklama yaptı.
   Karagil, 2018 yılından bu yana devam eden bir kısım sorunlar olduğunu ve sendika olarak belediyenin mali yapısına katkı sağlamak amacıyla 2019 yılına ait toplu iş sözleşmesindeki yan hakların iyileştirilmesi konusunda bazı haklardan feragat ettiklerini söyledi. İyi niyetlerine rağmen 3 aydır maaşların gününde ödenemediğini savunan Karagil, belediyedeki sorunların ciddi boyutta olduyğunu ve çöküş içerisinde olan belediyenin hizmet veremeyecek duruma geldiğini söyledi.

Çöp toplayacak kamyon yok
   Belediyenin kötü durumu ve personel ödemelerinin aksaması konusunda belediye meclis üyelerinden de her hangi bir ses çıkmadığını kaydeden Karagil, aylardır personelin ek mesai ödeneklerini ödemeyen belediyenin, son olarak 15 Ağustos’da ödemesi gereken maaşları henüz ödemediğini ifade etti. Bazı kişiler tarafından “eski belediye başkanının adamları iş yapmayarak sabote ediyor” denilerek algı operasyonu yapıldığını savunan Karagil, “Mağusa halkı şunu iyi bilsin ki şu an çöp toplayacak kamyonumuz ne yazık ki yoktur” şeklinde konuştu.
   Sorunlarını defalarca dile getirmelerine rağmen belediye başkanı ve ekibi tarafından ciddiye bile alınmadıklarını belirten Karagil, taleplerinin yerine getirilmemesi halinde eylemlerinin süreceğini ifade etti.

Arter: Döviz krizi etkiledi
   Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise döviz krizi sonrasında tüm belediyeler gibi Gazimağusa’nın da etkilendiğini belirterek şunları kaydetti:
   “Vatandaşın alım gücü ve fatura ödeme gücü de azaldı tahsilata sıkıntılar yaşıyoruz haliyle bizim de belediye olarak vatandaş ile aynı oranda sıkıntılarımız var fakat bu mali sıkıntıyı aşmak için gerekli görüşmeler ve girişimleri yaptık. Alacaklarımızı alsak piyasaya borçlarımızı daha rahat ödeyebiliriz.  Belediye’nin 10 milyon TL bir borcu var ki bu borç ödemesinde aksama yaşamıyoruz. Mayıs 2020’de bitecek. Bir de bundan ayrı olarak 15 milyon TL daha var o da yine normal seyrinde ödeniyor. Piyasadan toplam alacağımız ise 20-25 milyon TL civarındadır.” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
KEMAL
KEMAL - 5 yıl Önce

SN ARTER, HEM PERSONEL DOLDURDUNUZ BELEDİYEYİ HEM DA SU PARASINI VERMEYENLERE KESMİYORSUNUZ... .5 -10 MİLYAR BORCU OLANLAR VARDIR ...NEDEN KESMEZSİNİZ?

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474