banner564

24 saat hizmet verecek

Türkiye Cumhuriyeti’nin katkıları ile yapılan Yenierenköy Sağlık Merkezi açıldı

24 saat hizmet verecek
banner598
İbrahim DİRAN
   Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin katkılarıyla yapılan Yenierenköy Sağlık Merkezi’nin açılışını yaptı. Sağlık Merkezi’nin 24 saat acil sağlık hizmeti, her gün poliklinik, 5 hastaya kadar müşahade altında tutma, haftada bir kez çocuk, iki kez kadın doğum ve 4 gün diş sağlığı hizmeti bulunuyor. 
Açılış törenine, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı ve bazı belediye başkanları ile milletvekilleri de katıldı 

Özgürgün: Hizmetlerin başlangıcı…
   Başbakan Hüseyin Özgürgün, Yenierenköy’deki yeni Sağlık Merkezinin bölgelere ve köylere ulaştırılması hedeflenen sağlık hizmetlerinin bir başlangıcı olduğunu ifade etti.     
Sağlık hizmetlerine her bölgede el atmanın Hükümetin öncelikli hedeflerinden olduğunu anımsatan Özgürgün, sağlığa çok ciddi yatırım yapılması gerektiğini, Yenierenköy Sağlık Merkezi’nin de bu yönde hizmete sokulan sağlık merkezlerinden biri olduğunu ifade etti

Sucuoğlu: Kısmen rahatlama getirecek
   Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, sağlık merkezinde 1 Nisan itibarıyla 24 saat acil hizmet verilmeye başlanmasının bölgede kısmen bir rahatlama getirdiğini, yeni doktorlarla bölgedeki sağlık hizmetini arttırmayı hedeflediklerini, merkezin Yenirereköy’den, Dipkarpaz’a kadar hizmet veren bir merkez olduğunu ifade etti.
   Yenierenköy’de aylık 2 bin 800 vatandaşa sağlık hizmeti verildiğine dikkat çeken Sucuoğlu, Karpaz bölgesinin sağlık alanında ciddi takviyeye ihtiyaç duyduğunu, bu nedenle Karpaz hastanesinin temellerini de atacaklarını kaydetti.
Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Yeşim Gümüşdağ, 15 Mayıs 2015’de temelleri atılan Sağlık Merkezi’nde, tam zamanlı iki pratisyen hekim, bir diş hekiminin yanında, haftada bir kez çocuk, haftada iki kez kadın doğum doktoru hizmet verdiğini, 1 Nisan 2017’den itibaren 24 saat acil hizmeti vermeye başladığını, merkezin evde bakım hizmeti de verdiğini kaydetti.
    Yenierenköy Belediye Başkanı Mehmet Kadı ise, sağlık merkezinin daha iyi hizmet verebilmesi için uzman doktorların da görev alması gerektiğini kaydetti ve Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi ve Başbakanlığa teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473